Cukrář.cz

Reklama



VÁNOČNÍ RECEPTY 2

20.12.2006 | Autor: Mirka Slavíková | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Meruňková pochoutka

Tento jednoduchý recept patří do oblíbené řady cukroví připravovaného za studena. Připravíme si báječné kuličky, ve kterých je chuť sušených meruněk a ořechů doplněna lehkostí burizonů

Receptura na 1100 g čajového pečiva: 350 g burisonů, 100 g sušených meruněk na drobno nakrájených, 100 g vlašských jader hrubě sekaných, 50 g másla, 125 g medu, 80 g tukové polevy, 50 g rozinek, 30 g  Tuzemáku, 100 g čokoládové polevy máčecí bílé, 100 g lískových jader pražených nahoblovaných, 50 g nasekaných rozinek.

Postup: Tukovou polevu mírně povolíme a vyšleháme s Tuzemákem, máslem a medem. Do vyšlehané pěny vmícháme ostatní suroviny a tvarujeme kuličky, které necháme mírně zatuhnout. Rozpustíme bílou čokoládu, kuličky v polevě namáčíme a obsypeme lískovými jádry s rozinkami.

Čokoládové věnečky s třešní

Receptura na 900 g čajového pečiva: 250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 200 g másla, 50 g kakaového prášku, 50 g čerstvých vajec, 300 g tukové polevy, 30 g kakaového prášku, 10 g Tuzemáku, 200 g kandovaných třešní.

Postup: Máslo utřeme s cukrem a vejcem do pěny, vmícháme mouku s kakaovým práškem. Vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme kuličky do kterých vtlačíme kandované třešně a pečeme asi 15 minut při teplotě 180 °C.

Z mírně změklé tukové polevy vyšleháme krém s kakaovým práškem a Tuzemákem. Na vychladlé čajové pečivo nastříkáme krémem okolo třešně věneček


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.