Reklama
|
Téma "Tvrdé bonbony, cukrový rozvar"
|
Tvrdé bonbony, cukrový rozvar
Od: puma
|
08.05.2014 1:36:09.
id: 10515.
|
|
Dobrý večer, chci udělat tvrdé bonbony a nejde mě to. ::)) Karamelové už umím, ale nejsem schopen svařit cukr na silný lom cca 135 st.c. Dávám na kilo cukru cca litr vody, svařuji pomalu, ale při cca 128 st. c mi začne cukr rekrystalizovat. Další otázka: Kdy přidat do rozvaru kyselinu citronovou, aroma a v jaké formě ? Uvítám i odkazy na stránky, kde se toto řeší. Pomohlo by mě přidat do rozvaru cca třetinu množství cukru glukozového sirupu ? Zabránil by ten glukozový sirup předčasné rekrystalizaci cukru a zároveň by to pak bylo ny silný lom ? tedy tvrdé bonbony? Díky za reakce.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Tvrdé bonbony, cukrový rozvar
Od: Martin
|
Vloženo: 11.05.2017 22:57:50.
ID: 13680.
|
|
Asi je to již nějaké doba a možná jste na výrobu již přišel. Pokud ne tak na výrobu tvrdých bonbonů typu roks se používá vždy glukozový sirup. Více o postupu určitě najdete na youtube.
S pozdravem Martin
odpovědět
|
|
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|