Reklama
|
Téma "Fondán na tortu"
|
Fondán na tortu
Od: danika
|
04.08.2006 20:28:07.
id: 1114.
|
|
Chcem sa opítať kedže som fondán ešte nerobila či sa dá použiť na celú tortu čiže aj na boky torty a akej hustoty je a ako sa s ním pracuje.Ak áno prosím Vás pekne pošlite mi recept.:o))Dakujem!
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Fondán na tortu
Od: danika
|
Vloženo: 04.08.2006 21:02:52.
ID: 1115.
|
|
Teraz som sa dočítala že sa používa aj" Válaný fondán"alebo" Královská poleva" ale zloženie neviem.Neviete náhodou čo to môže byť?Potrebujem na synove narodeninky potiahnuť tortu ale aby bola hladká a aby sa s ňou dobre pracovalo.Dakujem.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Fondán na tortu
Od: danika
|
Vloženo: 07.08.2006 11:25:49.
ID: 1124.
|
|
Prosím,poradťe amatérke :o)) ktorá velmi rada pečie.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Fondán na tortu
Od: bpgnkcoaxe
|
Vloženo: 15.10.2007 2:29:05.
ID: 3183.
|
|
Hello! Good Site! Thanks you! odmbizpynaycsc
odpovědět
|
|
Nadpis: poleva na perník
Od: lucik
|
Vloženo: 15.10.2007 19:33:44.
ID: 3185.
|
|
Zdravím, můžete mi poradit, jak vyrobit polevu na vánoční perníčky? Vždycky jí dělám z bílků a moučkového cukru plus citronová šťáva, ale nikdy to není tak tuhé jako z obchodu. Díky.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: poleva na perník
Od: Heimerka
|
Vloženo: 17.10.2007 20:59:30.
ID: 3211.
|
|
Polevu dělám jen z bílku, několikkrát přesátého moučkového cukru a asi půl kávové lžičky maizeny (kukuřičný škrob) na 1 bílek. Dá se koupit i extra jemný práškový cukr. Je v takovém oranžovém plastovém sáčku po 500g a stojí kolem 18 kč. Ten je jak pudr. Citrónovou šťávu nedávám, poleva po ní je matná a neleskne se. Někdo z bílků vyndává takové ty bílé vlákna. Já šlehám el.mixérem, ale většina perníkářek doporučuje šlehat ručně. Největší věda je odhadnout správnou konzistenci polevy. Cukr se musí přidávat zásadně po částech. Čím déle šleháte, tím je poleva bělejší. Správná konzistence je taková, která z vařečky nestéká, ale tak tak kape. Poslední kapka by vám měla zůstat viset jako krápník. Ać je poleva šlehaná ručním mixérem, vždy mi vydrží dlouho, je tuhá a neodpadává. Polevu dávám do mikroténového sáčku s jemně ustřihnutým rožkem.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: poleva na perník
Od: Moník
|
Vloženo: 17.10.2007 22:27:29.
ID: 3213.
|
|
Dobrý den Heimerko, zajímalo by mě zda vybíráte mikrotenové sáčky bez takového prodlouženého švu na spodní straně sáčku? Mě se vždy poleva táhne za tím švem i když ho ustřihnu. Proto používám kornoutky z papíru, ale práce s mikrotenem mi přijde čistější. Používáte mikroten tenčí nebo silnější? Díky M
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: poleva na perník
Od: Nara
|
Vloženo: 19.10.2007 0:33:22.
ID: 3227.
|
|
Zdravím,já používím sáček bez švu jsou sice dražší,ale vyplatí se,Protože ať ten šev odstřihnu,jak je to jen možné na co nejkratčijá,tak to stejně dělá neplechu.Na tloušce mikrotenu mi nesejde.Stejně je to jemná práce,tak se na to moc netlačí.Sáček skrátím na půlku a přestřihnu ještě jednou(sáček přibližně rostřihnu na čtvrtky) spodní dvě naplní(asi jak vlašský ořech-zagumičkuji)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: poleva na perník
Od: Moník
|
Vloženo: 19.10.2007 12:57:43.
ID: 3232.
|
|
Děkuji M
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: poleva na perník
Od: Ruda
|
Vloženo: 28.03.2009 12:49:30.
ID: 6136.
|
|
Dobrý den, všiml jsem si Vašeho příspěvku se sáčkama bez švu a chtěl bych se zeptat jestli nevíte kde nějaké takové seženu. Předem děkuji.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: poleva na perník
Od: Helena
|
Vloženo: 03.01.2008 17:26:55.
ID: 3776.
|
|
Na zdobení používám polevu na 1 bílek je 150g moučkového cukru a ta kyselina citronová
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Fondán na tortu
Od: lucik
|
Vloženo: 23.10.2007 22:15:36.
ID: 3267.
|
|
moc děkuju...nějak jsem zblbla téma :-) dík
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Fondán na tortu
Od: Pettule
|
Vloženo: 18.12.2007 13:19:30.
ID: 3718.
|
|
Abych to řekla takhle jsem vyučená cukrářka a fondán si raději sežeňte někde v cukrárně...tato hmota se těžko vyrábí a potřebují se na to různé stroje...je ale málo cukráren kde to můžou ale prodávat...pokud již tak učiníte a budete ho mít doma,dejte tu hmotu do nerezové nádoby,a zvolna zahřívejte...přidejte trochu teplé vody na zředění a pomocí vařechy míchejte ať se vám nepřipálí...fondán by měl mít teplotu cca 37 stupňů....kdyžtak tam dejte prst a zkuste jestli vás to nepálí...pokud to bude pálet tak to sundejte z ohně....a pak můžete vesele potahovat...ať se vám daří...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Fondán na tortu
Od: daša
|
Vloženo: 07.01.2008 20:17:19.
ID: 3806.
|
|
Prosím,poraďte,až bude fondan rozpuštěný-tedy připravený k potírání dortu,je nutné mít dort něčím natřený? _¨/jako marmeláda či krém pod marcipán?/Chladne rychle fondan?Stačí roztírat dort.nožem?Moc Vám děkuji za radu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Fondán na tortu
Od:
|
Vloženo: 08.04.2010 8:04:38.
ID: 7432.
|
|
Nejlepe je dort potrit bilkovou polevou -( royal icing) a potom na nej nanest fondant.Fondant tak je hezky hladky,dobre se s nim pracuje a nevlhne. Nektere firmy prodavaji hotovy fondant - napriklad dovezeny z USA od firmy Wilton. Ale me osobne nechutna a proto kupuji jen Satin Ice. Od stejne firmy kupuji i gumpaste se kterou se moc hezky tvori kvetiny,volanky,masle atd.Pokud smichate Tylose s horkou vodou dostanete tak "jedle lepidlo" se kterym sve vytvory z gumpasty budete lepit na fondant. Moc dobre drzi. A pokud po zaschnuti napriklad potrete masly z gumpaste tim jedlym lepidelem - bude mit vysoky lesk. Fondant si ,ale lehce muzete udelat doma z marshmallow.Dobre chutna a je to hlavne levnejsi nez kupovat hotovy fondant.
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|