Cukrář.cz

Reklama



Téma "Fondán na tortu"


Fondán na tortu
Od: danika

04.08.2006 20:28:07.
id: 1114.


Chcem sa opítať kedže som fondán ešte nerobila či sa dá použiť na celú tortu čiže aj na boky torty a akej hustoty je a ako sa s ním pracuje.Ak áno prosím Vás pekne pošlite mi recept.:o))Dakujem!

odpovědět

Nadpis: Re: Fondán na tortu
Od: danika

Vloženo: 04.08.2006 21:02:52.
ID: 1115.


Teraz som sa dočítala že sa používa aj" Válaný fondán"alebo" Královská poleva" ale zloženie neviem.Neviete náhodou čo to môže byť?Potrebujem na synove narodeninky potiahnuť tortu ale aby bola hladká a aby sa s ňou dobre pracovalo.Dakujem.

odpovědět

Nadpis: Re: Fondán na tortu
Od: danika

Vloženo: 07.08.2006 11:25:49.
ID: 1124.


Prosím,poradťe amatérke :o)) ktorá velmi rada pečie.

odpovědět

Nadpis: Re: Fondán na tortu
Od: bpgnkcoaxe

Vloženo: 15.10.2007 2:29:05.
ID: 3183.


Hello! Good Site! Thanks you! odmbizpynaycsc

odpovědět

Nadpis: poleva na perník
Od: lucik

Vloženo: 15.10.2007 19:33:44.
ID: 3185.


Zdravím, můžete mi poradit, jak vyrobit polevu na vánoční perníčky? Vždycky jí dělám z bílků a moučkového cukru plus citronová šťáva, ale nikdy to není tak tuhé jako z obchodu. Díky.

odpovědět

    Nadpis: Re: poleva na perník
Od: Heimerka

Vloženo: 17.10.2007 20:59:30.
ID: 3211.


Polevu dělám jen z bílku, několikkrát přesátého moučkového cukru a asi půl kávové lžičky maizeny (kukuřičný škrob) na 1 bílek. Dá se koupit i extra jemný práškový cukr. Je v takovém oranžovém plastovém sáčku po 500g a stojí kolem 18 kč. Ten je jak pudr. Citrónovou šťávu nedávám, poleva po ní je matná a neleskne se. Někdo z bílků vyndává takové ty bílé vlákna. Já šlehám el.mixérem, ale většina perníkářek doporučuje šlehat ručně. Největší věda je odhadnout správnou konzistenci polevy. Cukr se musí přidávat zásadně po částech. Čím déle šleháte, tím je poleva bělejší. Správná konzistence je taková, která z vařečky nestéká, ale tak tak kape. Poslední kapka by vám měla zůstat viset jako krápník. Ać je poleva šlehaná ručním mixérem, vždy mi vydrží dlouho, je tuhá a neodpadává. Polevu dávám do mikroténového sáčku s jemně ustřihnutým rožkem.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
       Nadpis: Re: poleva na perník
Od: Moník

Vloženo: 17.10.2007 22:27:29.
ID: 3213.


Dobrý den Heimerko, zajímalo by mě zda vybíráte mikrotenové sáčky bez takového prodlouženého švu na spodní straně sáčku? Mě se vždy poleva táhne za tím švem i když ho ustřihnu. Proto používám kornoutky z papíru, ale práce s mikrotenem mi přijde čistější. Používáte mikroten tenčí nebo silnější? Díky M

odpovědět

          Nadpis: Re: poleva na perník
Od: Nara

Vloženo: 19.10.2007 0:33:22.
ID: 3227.


Zdravím,já používím sáček bez švu jsou sice dražší,ale vyplatí se,Protože ať ten šev odstřihnu,jak je to jen možné na co nejkratčijá,tak to stejně dělá neplechu.Na tloušce mikrotenu mi nesejde.Stejně je to jemná práce,tak se na to moc netlačí.Sáček skrátím na půlku a přestřihnu ještě jednou(sáček přibližně rostřihnu na čtvrtky) spodní dvě naplní(asi jak vlašský ořech-zagumičkuji)


odpovědět

             Nadpis: Re: poleva na perník
Od: Moník

Vloženo: 19.10.2007 12:57:43.
ID: 3232.


Děkuji M

odpovědět

             Nadpis: Re: poleva na perník
Od: Ruda

Vloženo: 28.03.2009 12:49:30.
ID: 6136.


Dobrý den,
všiml jsem si Vašeho příspěvku se sáčkama bez švu a chtěl bych se zeptat jestli nevíte kde nějaké takové seženu.
Předem děkuji.

odpovědět

    Nadpis: Re: poleva na perník
Od: Helena

Vloženo: 03.01.2008 17:26:55.
ID: 3776.


Na zdobení používám polevu na 1 bílek je 150g moučkového cukru a ta kyselina citronová

odpovědět

Nadpis: Re: Fondán na tortu
Od: lucik

Vloženo: 23.10.2007 22:15:36.
ID: 3267.


moc děkuju...nějak jsem zblbla téma :-) dík

odpovědět

Nadpis: Re: Fondán na tortu
Od: Pettule

Vloženo: 18.12.2007 13:19:30.
ID: 3718.


Abych to řekla takhle jsem vyučená cukrářka a fondán si raději sežeňte někde v cukrárně...tato hmota se těžko vyrábí a potřebují se na to různé stroje...je ale málo cukráren kde to můžou ale prodávat...pokud již tak učiníte a budete ho mít doma,dejte tu hmotu do nerezové nádoby,a zvolna zahřívejte...přidejte trochu teplé vody na zředění a pomocí vařechy míchejte ať se vám nepřipálí...fondán by měl mít teplotu cca 37 stupňů....kdyžtak tam dejte prst a zkuste jestli vás to nepálí...pokud to bude pálet tak to sundejte z ohně....a pak můžete vesele potahovat...ať se vám daří...

odpovědět

    Nadpis: Re: Fondán na tortu
Od: daša

Vloženo: 07.01.2008 20:17:19.
ID: 3806.


Prosím,poraďte,až bude fondan rozpuštěný-tedy připravený k potírání dortu,je nutné mít dort něčím natřený? _¨/jako marmeláda či krém pod marcipán?/Chladne rychle fondan?Stačí roztírat dort.nožem?Moc Vám děkuji za radu.

odpovědět

       Nadpis: Re: Fondán na tortu
Od:

Vloženo: 08.04.2010 8:04:38.
ID: 7432.


Nejlepe je dort potrit bilkovou polevou -( royal icing) a potom na nej nanest fondant.Fondant tak je hezky hladky,dobre se s nim pracuje a nevlhne. Nektere firmy prodavaji hotovy fondant - napriklad dovezeny z USA od firmy Wilton. Ale me osobne nechutna a proto kupuji jen Satin Ice. Od stejne firmy kupuji i gumpaste se kterou se moc hezky tvori kvetiny,volanky,masle atd.Pokud smichate Tylose s horkou vodou dostanete tak "jedle lepidlo" se kterym sve vytvory z gumpasty budete lepit na fondant. Moc dobre drzi. A pokud po zaschnuti napriklad potrete masly z gumpaste tim jedlym lepidelem - bude mit vysoky lesk. Fondant si ,ale lehce muzete udelat doma z marshmallow.Dobre chutna a je to hlavne levnejsi nez kupovat hotovy fondant.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.