Reklama
|
Téma "chyby perníka"
|
chyby perníka
Od: sweete
|
22.09.2006 21:38:07.
id: 1292.
|
|
Zdvorilo žiadam o pomoc.
Prejavila sa mi na perníku vada ktorej príčinu zatiaľ nemôžem nájsť.
váženie surovín, zrenie, kyprenie a pečenie prebehlo štandardne, korpusy boli pekné a rovnomerne pórovité, primerane vlhké cukrová poleva neporušená. Ale : na druhý deň po rozlomení perníka bol korpus suchý a veľmi drobivý. Trochu bol problém z polevou tažko sa našlahávala. Ďakujem.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: chyby perníka
Od: olouszek
|
Vloženo: 25.11.2006 13:01:56.
ID: 1438.
|
|
Dobrý den, nevím zda bude má odpověď ještě aktuální. Jsem technoložka z cukrárny kde se perník vyrábí, pokud jste prováděla vyrobu těsta klasickým způsobem kde musí proběhnout inverze cukru, tak suchost těsta byla pravděpodobně způsobena, nedodržení tech postupu, korpus po upečení se potřebuje uležet. Předpokládám že jste těsto měla řádně uleželé a vyzrálé, po upečení ztvrdne, ale po týdnu se korusy z peníku opet dostávají do vláčné formy. Musí se proležet suroviny. Co se týká polevy tak pokud děláte z bílků, ej vždy si udělat dávku pouze na jeden den. Něvěšte hlavu klasické perníkové těsto po upečení zvlhne.
odpovědět
|
|
| |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|