Reklama
|
Téma "Odpalované cesto"
|
Odpalované cesto
Od: Janka
|
26.09.2006 8:46:31.
id: 1301.
|
|
Prosím , viete niekto poradiť recept na odpalované cesto? Najradsej vyskúšaný. Mam jeden recept, ale nieje to ono:( Dakujem
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Nara
|
Vloženo: 26.09.2006 20:38:23.
ID: 1302.
|
|
250g vody 100g oleje trochu soli-přivedeme k varu,a s moukou urestujeme.Necháme trochu vychladnout,a postupně vmícháme vejce. 200g hladké mouky 5-6 vajec
Slabě pomaštěnej plech,mezi věnečky pokropit vodou.Zapékáme při vyšší teplotě (podle barvy) Neotvírat troubu-pečeme v páře.Obrátíme a při nižší teplotě dopečeme.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Janka
|
Vloženo: 27.09.2006 7:43:25.
ID: 1304.
|
|
Dakujem , hned ho dnes vyskusam:)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: iwega
|
Vloženo: 16.11.2008 19:45:13.
ID: 5468.
|
|
Prosím poraďte mám vymyslet netradiční větrník !!!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Monika
|
Vloženo: 20.11.2008 21:28:30.
ID: 5483.
|
|
myslíš tvarově netradiční?? Když tak zapřemýšlím, snad něco vymyslím....
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Blanka
|
Vloženo: 22.11.2008 18:06:38.
ID: 5492.
|
|
můj recept x-krát vyzkoušený: 2,5 dcl vody 8 dkg oleje špetka soli -přivést k varu a přisypat 20 dkg hl.mouky - vyrestovat až se nelepí na dno nádoby, vymíchávat do vlažna a pomalu přimíchat 8 vajec.
Na jemně pomaštěný plech omegou nastříkat věnečky, větrníky... Peču na 240°C, když vyskočí odvětrat trochu troubu, aby nepraskaly a pak už nevětrat, péct do zlatova.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: peter
|
Vloženo: 20.12.2009 22:58:43.
ID: 7162.
|
|
janka neviete mi poradit ak ste nieco zistili ohladom odpalovaneho cesta vyroby a ci je na trhu nejaky stroj pokial nie dokazem vyrobit len potrebujem navod pekar amater hlada pomoc vyrobim aj pre vas len potrebujem info. ohladne vyroby peter
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od:
|
Vloženo: 21.12.2009 8:58:10.
ID: 7165.
|
|
Nevím co myslíš tím strojem? Odpalované těsto není náročné na technologii, tak se dělá klasickou cestou, bez stroje. V cukrárně si vystačí se sporákem a kotlem, nebo se to dělá rovnou všechno ve šlehači co má pod kotlem hořák. Pokud ti jde o stříkání na plechy tak tam už by byla potřeba speciální linka za hodně peněz. Karlos
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Jana
|
Vloženo: 05.01.2010 18:59:06.
ID: 7208.
|
|
Zdravím všechny cukrářské nadšence v novém roce a přeju všem, aby se práce vždy dařila. A hned mám dotaz - odpalované těsto zvládám, dělám ho z mléka a másla, peču na téměř suchém plechu, protože když je trochu víc pomaštěný, korpusy jsou vypouklé a jdou špatně prokrajovat. Potíž mívám s větrníky - jejich dno je skoro v polovině případů tak tenké, že je musím plnit do horní poloviny, spodní pak opatrně přiklopit, a otočit až po ztuhnutí. Někdy je sundám z plechu a mají vespod uprostřed díru, uvnitř je samozřejmě dutina, korpus je krásně propečený, ale to dno tam prostě chybí. Prosím poraďte, co dělám špatně? U věnečků nebo banánků tento problém nemám, přitom je to stejné těsto, stejný postup, všechno stejné. Děkuji předem za rady.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Johny
|
Vloženo: 06.01.2010 19:07:07.
ID: 7223.
|
|
Zdravím Jani.
Pokud jak píšete je vše stejné, postup, suroviny ... asi bude nutné se zaměřit jakým stylem větrníky stříkáte. Někdo je stříká od kraje ke středu a někdo naopak od střeku ke kraji. Zkuste se zaměřit na to, aby jste uprostřed neměla málo hmoty.
S pozdravem Johny.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Jana
|
Vloženo: 07.01.2010 18:57:17.
ID: 7225.
|
|
Teda Johny, vy jste poklad, když se nad tím zamyslím, tak to bude ono. Větrníky stříkám od kraje ke středu, a v místě, kde by se první kroužek spojil ve věneček, zvednu sáček o patro a dostříkám vnitřek, a vlastně už to je nad úrovní toho spodního kroužku, takže uprostřed vespod to fakt chybí....Děkuji mockrát, při nejbližší příležitosti to zkusím opačně, to musí klapnout. Děkuji a mějte se krásně!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Johny
|
Vloženo: 08.01.2010 19:16:23.
ID: 7226.
|
|
Jani, nemáte zač děkovat, budu moc rád, pokud si potom najdete čas a písnete zda to pomohlo. I já děkuji Vám a přeji krásné dny ...
Johny
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Jana
|
Vloženo: 25.01.2010 19:34:15.
ID: 7264.
|
|
Musím informovat Johnyho, který mi tady radil, když se mi nedařily větrníky, že už jsem jeho radu vyzkoušela a skutečně měl pravdu! Zkusila jsem těsto stříkat opačným směrem, tedy odprostřed ke krajům, a větrníky neměly chybu. Johny, ještě jednou děkuji a mějte se krásně!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Johny
|
Vloženo: 27.01.2010 22:39:11.
ID: 7266.
|
|
Jani moc děkuji, že jste si našla čas a poskytla mi zpětnou reakci! Přeji ať se Vám i nadále daří na Vaší sladké cestě životem ... Jani i já Vám přeji krásné dny plné sluníčka a pohody.
Johny
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|