Cukrář.cz

Reklama



Téma "Odpalované cesto"


Odpalované cesto
Od: Janka

26.09.2006 8:46:31.
id: 1301.


Prosím , viete niekto poradiť recept na odpalované cesto? Najradsej vyskúšaný. Mam jeden recept, ale nieje to ono:( Dakujem

odpovědět

Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Nara

Vloženo: 26.09.2006 20:38:23.
ID: 1302.


250g vody
100g oleje
trochu soli-přivedeme k varu,a s moukou urestujeme.Necháme trochu vychladnout,a postupně vmícháme vejce.
200g hladké mouky
5-6 vajec

Slabě pomaštěnej plech,mezi věnečky pokropit vodou.Zapékáme při vyšší teplotě (podle barvy) Neotvírat troubu-pečeme v páře.Obrátíme a při nižší teplotě dopečeme.


odpovědět

    Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Janka

Vloženo: 27.09.2006 7:43:25.
ID: 1304.


Dakujem , hned ho dnes vyskusam:)

odpovědět

Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: iwega

Vloženo: 16.11.2008 19:45:13.
ID: 5468.







Prosím poraďte mám vymyslet netradiční větrník !!!

odpovědět

    Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Monika

Vloženo: 20.11.2008 21:28:30.
ID: 5483.


myslíš tvarově netradiční?? Když tak zapřemýšlím, snad něco vymyslím....

odpovědět

Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Blanka

Vloženo: 22.11.2008 18:06:38.
ID: 5492.


můj recept x-krát vyzkoušený:
2,5 dcl vody
8 dkg oleje
špetka soli
-přivést k varu a přisypat
20 dkg hl.mouky
- vyrestovat až se nelepí na dno nádoby,
vymíchávat do vlažna a pomalu přimíchat
8 vajec.

Na jemně pomaštěný plech omegou nastříkat věnečky, větrníky... Peču na 240°C, když vyskočí odvětrat trochu troubu, aby nepraskaly a pak už nevětrat, péct do zlatova.


odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: peter

Vloženo: 20.12.2009 22:58:43.
ID: 7162.


janka neviete mi poradit ak ste nieco zistili ohladom odpalovaneho cesta vyroby a ci je na trhu nejaky stroj pokial nie dokazem vyrobit len potrebujem navod pekar amater hlada pomoc vyrobim aj pre vas len potrebujem info. ohladne vyroby peter

odpovědět

    Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od:

Vloženo: 21.12.2009 8:58:10.
ID: 7165.


Nevím co myslíš tím strojem? Odpalované těsto není náročné na technologii, tak se dělá klasickou cestou, bez stroje. V cukrárně si vystačí se sporákem a kotlem, nebo se to dělá rovnou všechno ve šlehači co má pod kotlem hořák.
Pokud ti jde o stříkání na plechy tak tam už by byla potřeba speciální linka za hodně peněz.
Karlos

odpovědět

Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Jana

Vloženo: 05.01.2010 18:59:06.
ID: 7208.


Zdravím všechny cukrářské nadšence v novém roce a přeju všem, aby se práce vždy dařila. A hned mám dotaz - odpalované těsto zvládám, dělám ho z mléka a másla, peču na téměř suchém plechu, protože když je trochu víc pomaštěný, korpusy jsou vypouklé a jdou špatně prokrajovat. Potíž mívám s větrníky - jejich dno je skoro v polovině případů tak tenké, že je musím plnit do horní poloviny, spodní pak opatrně přiklopit, a otočit až po ztuhnutí. Někdy je sundám z plechu a mají vespod uprostřed díru, uvnitř je samozřejmě dutina, korpus je krásně propečený, ale to dno tam prostě chybí. Prosím poraďte, co dělám špatně? U věnečků nebo banánků tento problém nemám, přitom je to stejné těsto, stejný postup, všechno stejné. Děkuji předem za rady.

odpovědět

    Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Johny

Vloženo: 06.01.2010 19:07:07.
ID: 7223.


Zdravím Jani.

Pokud jak píšete je vše stejné, postup, suroviny ... asi bude nutné se zaměřit jakým stylem větrníky stříkáte. Někdo je stříká od kraje ke středu a někdo naopak od střeku ke kraji. Zkuste se zaměřit na to, aby jste uprostřed neměla málo hmoty.

S pozdravem Johny.


odpovědět

       Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Jana

Vloženo: 07.01.2010 18:57:17.
ID: 7225.


Teda Johny, vy jste poklad, když se nad tím zamyslím, tak to bude ono. Větrníky stříkám od kraje ke středu, a v místě, kde by se první kroužek spojil ve věneček, zvednu sáček o patro a dostříkám vnitřek, a vlastně už to je nad úrovní toho spodního kroužku, takže uprostřed vespod to fakt chybí....Děkuji mockrát, při nejbližší příležitosti to zkusím opačně, to musí klapnout. Děkuji a mějte se krásně!

odpovědět

          Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Johny

Vloženo: 08.01.2010 19:16:23.
ID: 7226.


Jani, nemáte zač děkovat, budu moc rád, pokud si potom najdete čas a písnete zda to pomohlo.
I já děkuji Vám a přeji krásné dny ...

Johny

odpovědět

             Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Jana

Vloženo: 25.01.2010 19:34:15.
ID: 7264.


Musím informovat Johnyho, který mi tady radil, když se mi nedařily větrníky, že už jsem jeho radu vyzkoušela a skutečně měl pravdu! Zkusila jsem těsto stříkat opačným směrem, tedy odprostřed ke krajům, a větrníky neměly chybu. Johny, ještě jednou děkuji a mějte se krásně!

odpovědět

                Nadpis: Re: Odpalované cesto
Od: Johny

Vloženo: 27.01.2010 22:39:11.
ID: 7266.


Jani moc děkuji, že jste si našla čas a poskytla mi zpětnou reakci! Přeji ať se Vám i nadále daří na Vaší sladké cestě životem ...
Jani i já Vám přeji krásné dny plné sluníčka a pohody.

Johny

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.