Reklama
|
Téma "Harlekýn recept"
|
Harlekýn recept
Od: Petr
|
07.12.2015 20:47:34.
id: 13164.
|
|
Dobrý večer. Má prosím někdo osvědčený recept na harlekýn? Už jsem ho zkoušel asi pětkrát a ani jednou se mi nepovedl. Pokaždé mi vznikla placka. Chuť byla dobrá, ale korpus byl placka a tvrdý. Padlo na to už tolik indegriencí, že ani nechci počítat kolik to vše stálo. Recepty co jsem měl, si jsou celkem podobné.
Ingredience na 24cm formu: 350ml smetany ke šlehání 30g cukru krupice 35g holandského kakaa 50g hořké čokolády --- 5 vajec 120g cukru krupice 10g domácího vanilkového cukru 40g holandského kakaa 130g polohrubé mouky 4 lžíce rozpuštěného másla máslo a hrubá mouka na vysypání formy
Poraďte prosím :)
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Harlekýn recept
Od: Jana
|
Vloženo: 27.04.2016 14:01:26.
ID: 13304.
|
|
Dobrý den, nevím, jestli dělávám opravdový Harlekýn, ale říkám mu tak. Je to jednoduchý kakový piškot bez přidaného tuku, takže na formu dia 24 cm bych použila: 5 bílků 10 polévk. lžic cukru krystal nebo krupice vyšlehat do tuha, pak přidat 5 žloutků, chvíli šlehat, nakonec přidat 8 polévk. lžic polohr. mouky 2 polévk. lžíce kakaa. Nešlehat, jenom lehce vmíchat. Na dno formy položte pečicí papír, normálně upečte. Na tmavou šlehačku vliju do hrnce jedno balení 31% nebo 33% smetany a přidám 1 tabulku čokolády na vaření, pokud chcete lepší, použijte víceprocentní čokoládu. Nemusí to vařit, jenom nechám rozpustit a zchladnout. Pak vyšlehám, přidám špetku soli. Upečený a vychladlý korpus proříznu, prokapu oslazenu kávou s rumem, potřu marmeládou a částí tmavé šlehačky a přiklopím. Nahoru nastříkám proplétaný vzor, kdy střídám tmavou a bílou šlehačku. Nakonec můžete nahoru nastrouhat trochu čokolády. Je to jednoduché a ani vás to finančně nezruinuje.
odpovědět
|
|
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|