Cukrář.cz

Reklama



Téma "listové trubičky"


listové trubičky
Od: ola

08.01.2007 21:44:53.
id: 1575.


Kde dělám chybu?Listové trubičky mám vždy pěkně nafouknuté,krasné ,ale při sundávání s plech.trubek se mi odlamutí takové ty (právě nafouknuté závity)a pak jsou otřepené.Těsto převaluji celkem 3krát(4,3,4).

odpovědět

Nadpis: Re: listové trubičky
Od: Helena

Vloženo: 09.01.2007 11:56:53.
ID: 1577.


Oli, ten pásek těsta který namotáváte na trubičku je třeba potřít vodou, vždy 1 okraj, který se bude překrývat na trubičce. Pak těsto krásně drží pohromadě i po upečení. A je třeba namotávat na trubičku NE těsně vedle sebe, ale tak 0,5 cm překrývat. Zkuste to. Tak ať se daří.

odpovědět

    Nadpis: Re: listové trubičky
Od:

Vloženo: 18.01.2007 8:59:59.
ID: 1615.


Díky za rady ,já to tak překrývám ,ale láme se mi to po upečení při sundávámí,ty listy nafouknuté!!

odpovědět

Nadpis: Re: listové trubičky
Od: mychael

Vloženo: 23.12.2008 18:28:49.
ID: 5607.


lidi dělejte to jako já obalte formu alobalem a potom wám to půjde dolů jedna radost:-)

odpovědět

Nadpis: Re: listové trubičky
Od: Johny

Vloženo: 02.01.2009 17:21:21.
ID: 5617.


Nesundáváte upečené trubičky moc horké?


odpovědět

Nadpis: Re: listové trubičky
Od: Blanka

Vloženo: 03.01.2009 18:43:51.
ID: 5618.


Dobrý den, listové kremrolky dělám i mini i velké a vždy než natáčím těsto na trubičku tak si podélně půlku, ten proužek těsta, potřu rozšlehaným vejcem a pak na plechu ještě potřu všechny kremrolky, pečou se na 180-200°C, aby nebyly vysušené, ale ani vevnitř syrové a to vajíčko to nechá krásně slepené a lesklé. Sundavám je vlažné až studené a taky hlavně ty trubičky před namotáním těsta musí být trošku potřené tukem (omegou), aby se těsto na ně nenalepilo a pak se netrhaly!
Přeji mnoho úspěchů!

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
    Nadpis: Re: listové trubičky
Od: ola

Vloženo: 17.01.2009 14:31:32.
ID: 5658.


Jéé.moc děkuji za tipy .Už jsem tu dlouho nebyla ,ale nikdo moc ohledně toho neradil,tak jsem to nechala být.
už jsem ve třetˇáku ,tak snad se mi bude dařit líp.

odpovědět

Nadpis: Re: listové trubičky
Od:

Vloženo: 21.01.2009 14:30:53.
ID: 5675.


plechovou trubickou trochu klepnu o stul a jde to samo ,ale musi byt jeste horke ,trubicky se nemyji jen horke hned otru at se dari

odpovědět

Nadpis: Re: listové trubičky
Od: Eliška

Vloženo: 23.01.2009 18:11:27.
ID: 5679.


vypadá to, jako by lístování na Vašich trubičkách bylo tak hebké a jemné, že se lístky po dotyku rozpadají. Což takhle zkusit méně překladů, např:4,3,3?Ale je to jen návrh, nemám odzkoušeno.Jednou jsem překládala 4,3,3,3 a taky se mi sypaly.

odpovědět

Nadpis: Re: listové trubičky
Od: Valda

Vloženo: 27.02.2009 14:43:25.
ID: 5917.


Prosím o radu ,peču listové trubičky (kremrolky,na skleněných trubičkách,už jsem skoušela mnoho možností ale vždy se mi k těm sklen. formičkám PŘILEPÍ,už nevím jak na to. Jsou vubec vhodné sklen. trubičky na kremrole? Díky za radu!!!!!!!!!

odpovědět

Nadpis: Re: listové trubičky
Od: Pettule

Vloženo: 01.03.2009 21:10:11.
ID: 5925.


Dobrý den...jelikož jsem cukrářka už nějaký ten pátek, tak vám řeknu, že skleněné trubičky opravdu vhodné nejsou....lepší jsou kovové...ty seženente kdekoliv v železářství a nebo v obchodě kde se prodávají pomůcky pro cukráře, vykrajovátka atd...
S pozdravem pěkného dne Pettule

odpovědět

Nadpis: Re: listové trubičky
Od: Pettule

Vloženo: 01.03.2009 21:13:14.
ID: 5926.


Nesundávaté jenáhodou studené z trubiček???Stačí je trošku nahřát a půjde to jako po másle....

odpovědět

Nadpis: Re: listové trubičky
Od: EvaK

Vloženo: 02.11.2009 0:26:11.
ID: 7007.


Chtěla bych poprosit, pokud bude někdo chtít prozradit, recept na "dokonalé trubičky":) Pořád zkouším různé recepty, překládání a není to pořád to ono. Myslím hlavně křehkost a vzhled těsta po upečení. Určitě to záleží i na pečení, zkoušela jsem od 180-240 st. a přikláním se spíš k vyšší teplotě a potom dopéct, aby trubička nebyla uvnitř syrová. Naposledy jsem zkoušela recept tady z Cukráře od paní Jany. Možná jsem udělala něco špatně, ale těsto mi připadalo už moc mastné a povrch trubiček nebyl také moc pěkný. Nezkoušel jste někdo tento recept? Nebo, paní Jano,je někde chyba? Děkuji. Eva

odpovědět

Nadpis: Re: listové trubičky
Od: Jana

Vloženo: 02.11.2009 21:25:07.
ID: 7011.


Nevím, jestli jste zkoušela můj recept, měl by to být ten z 16 dkg mouky a 1 másla atd. Je pravda, že těsto je dost mastné, ale jinak by asi nebyly tak křehké. Dařilo se vám to těsto dobře překládat? Myslím, jestli se třeba při rozvalování a překládání netrhalo. Někdy, zvlášť když jsem použila méně kvalitní mouky, se trhalo, máslo z něj lezlo ven a musela jsem víc podsypávat, a pak ani povrch trubiček nebyl hladký. Rozhodně se vyplatí dělat z té nejkvalitnější mouky a samozřejmě musí být prosátá. Těsto (vodánek) musíte dlouho zpracovávat, až se nelepí, je lesklé, pružné a dělá puchýřky (ne na rukou) Když do něj zapracujete máslové těsto, mělo by aspoň 3 hodiny odpočívat v chladnu, nejlíp ale do druhého dne. I přes tato všechna opatření i já mám pokaždé těsto jiné kvality, někdy jsou trubičky úplně hladké, někdy jsou na pohled hrubší, víc se při zmáčknutí drobí. Myslím, že na tohle má vliv třeba velikost žloutků, nasákavost mouky, množství mléka a octa (různě velké lžíce na odměření), prostě kdeco. K teplotě - peču na 25O, až naskočí a zezlátnou, přendám do trouby s teplotou 170, a tam se dopečou. Rozhodně neklesejte na mysli - já jsem se trubičky učila asi 6 let, než začaly vypadat, jak jsem chtěla.
Přeju vám hodně trpělivosti a poté určitě i úspěchů!


odpovědět

    Nadpis: Re: listové trubičky
Od: Karlos

Vloženo: 03.11.2009 8:04:30.
ID: 7013.


S máslem je to těžší protože hodně řídne, a je třeba mezi provalováním nechávat v ledničce, ovšem....problem je taky s moukou. Těžko sehnat kvalitní, s tažným lepkem. Dnes je prakticky všude k dostání mouka 00 extra, jako by to bylo něco výjimečného. Vlastně z ní nepeču rád. Kdysi jsem zkoušel vyprat lepek z této mouky a byl velmi krátký. Kde ale sehnat opravdu dobrou tažnou mouku? Na netu jdou najít videa, kde číňani vytahují z těsta dlouhé nudle a vůbec se jim to netrhá. Musí jít o druh mouky. Ideální by bylo, rozválet to zabalené těsto hned, aniž by se to roztrhlo, bez časově nevýhodného odležení.
Karlos

odpovědět

Nadpis: Re: listové trubičky
Od: EvaK

Vloženo: 03.11.2009 10:38:20.
ID: 7014.


Paní Jano, chtěla bych Vám asi úplně nejdřív poděkovat, že jste se ozvala. Máte pravdu, že záleží kolikrát na úplné maličkosti, kterou někdy ani nepostřehneme a všechno je úplně jinak. Těsto se trochu trhalo, tak asi bude problém v tomto. Myslím ten výsledný povrch trubiček. Přesně tak, jak jste napsala, povrch byl hrubší a dost se drobily. Vodánek byl jiné konzistence, než jsem doteď byla zvyklá a nebyl vláčný tak,aby se do něj dalo zapracovat dobře máslo. Určitě Váš recept ještě vyzkouším, protože i přesto, že se napoprvé úpně nepovedly, tak ta křehkost tam byla a to je právě to co pořád hledám. Určitě napíšu, jak dopadl druhý pokus. Zase tak rychle to nevzdám:) Ještě jednou moc děkuji. Eva

odpovědět

Nadpis: Re: listové trubičky
Od: Jana

Vloženo: 04.11.2009 10:36:35.
ID: 7019.


Ještě k tomu vodánku - když je úplně dobře zpracovaný a chci do něj poprvé zabalit máslovou kostku, jde špatně vyválet, protože se chová, jako by byl gumový, pořád se vrací do původní velikosti, chce to hodně námahy a docela i síly, vyválet z něj takový tvar, do kterého se zabalí máslové těsto. Pokud jde o tu mouku, jak píše Karlos, je pravda, že kupuju pořád 00 extra, ale i mezi nimi je obrovský rozdíl. Dala jsem na rady dvou cukrářek z rodiny, obě se shodly na jedné mouce (kterou nemůžu jmenovat), a ta je opravdu na tato dlouhá těsta ideální. Snad trochu pomůže informace, že je běžně v prodeji a nepatří k nejlevnějším.

odpovědět

Nadpis: Re: listové trubičky
Od: EvaK

Vloženo: 05.11.2009 15:17:16.
ID: 7025.


Nemá označení "klasa"? Nebo případně jiný záchytný bod, barva obalu, odkud je výrobce... Určitě se podívám a vyzkouším současně třeba dvě tři dávky s různou moukou, abych měla srovnání. Jste hodná, děkuju:)

odpovědět

Nadpis: Re: listové trubičky
Od: mary24

Vloženo: 09.11.2009 17:14:58.
ID: 7042.


ahoj reagujem na tvoj problem s trubickami urcite ich mas nove som cukrarka a trubicky robim denne.pravidlo č.1 ak su nove musia byt dobre vypalene č2.trubicky sa nesmu nikdy umyvat lebo sa zmyje ta mastnota co ak umyjes trubicku straca tu mastnotu a preto sa ti lepi.trubicky sa maju iba dobre vyutierat nejakou suchou handrou a je skus a uvidis cesto robis dobre.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.