Reklama
|
Téma "Recept na nejlepší marcipán"
|
Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: Tomas Sedlacek
|
Vloženo: 09.02.2005 1:58:32.
ID: 229.
|
|
Dobry den, marcipan, pouzivany v kuchyni jiz od 16. stoleti, at uz jako napln, ozdoba ci "poleva" dortu, by mel obsahovat nejmene 25 procent mandli, jinak se mluvi o mandlove paste. Pravy marcipan 50%.
V obou receptech, ktere prikladam, je nutno mit loupane mandle co nejjemneji umlete, v komercnich zarizenich se lisuji mezi valci, cim jemneji mlete, tim je vysledek lepsi. Opatrne s barvenim, nejlepsi je zaschle ozdoby obarvit za pouziti modelarske strikaci pistole, ovsem chce to cvik (a investici). Nebo stetecek, trpelivost a pevnou ruku, cimz nerikam, ze nemuzete dosahnout skvelych vysledku s predem obarvenou hmotou.
NEVARENY MARCIPAN 120 gramu mouckovy cukr 120 gramu mlete mandle(viz. vyse) 1 vajecny bilek spetka soli
Vse dobre propracujte dohromady, dokud nevznikne hladka hmota, uchovavejte v lednicce v igelitu bez pristupu vzduchu.
VARENY MARCIPAN jako "dil" muzete pouzit treba sklenici nebo hrnicek, dulezity je pomer
3 dily mouckoveho cukru 1 dil vody 4 dily jemne mletych mandli
Svarte cukr s vodou az se rozpusti, prisypte mandle a michejte az se hmota prestane castecne lepit, potom odstavte z tepla. Hmotu hneteme drevenou vareckou, az je chladnejsi tak rukou, nejlepe na mramorove desce. Propracujte az hmota zchladne a je hladka, skladujte opet v chladnicce v igelitu.
Existuje mnoho dalsich receptu na marcipan, stejne tak jako na hmotu ze suseneho mleka apod., v domacim prostredi si myslim ze jsou dva vyse uvedene relativne pouzitelne.
Hezky den a vesele peceni, Tomas Sedlacek
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: Zdenka
|
Vloženo: 15.11.2005 12:32:32.
ID: 537.
|
|
Zdravím, přesně tak se snažím dělat marcipán,ale stává se mi, že se při hnětení hmoty oddělí tuk, uvolněný z mandlí. Mohu tomu nějak zabránit? Děkuji za radu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: kapitan
|
Vloženo: 04.12.2010 14:43:41.
ID: 7826.
|
|
Supr recept, hned jsem ho vyzkousel. Svaril jsem tedy trtinovy cukr hnedy. Do druhe varky jsem cast mandli nahradil vlasskym orechem a chutove velmi zajimave. Hlavne se mi libi, ze to neni jen samy cukr.!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: elisabeth
|
Vloženo: 15.11.2005 18:40:42.
ID: 541.
|
|
300 g práškového cukru, 100 g sušeného mlieka ,1 bielok, asi 5-8 dkg palmarín alebo iný tuk, pár kvapiek mandlovej esencie, všetko spolu vymiešať, na doske posypanej práškovým cukrom vyvalkať na potrebnú hrúbku- použiť podľa potreby
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: Evča V
|
Vloženo: 09.03.2006 14:34:22.
ID: 699.
|
|
Koupila jsem polotovar - mandlovou pastu, ale nikde mi neřekli jak s ním dále pracovat. Zda ho rozpracovat ručně, nebo rozehřát ve vodní lázni. Poradí mi někdo?
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: isuri
|
Vloženo: 30.08.2010 11:38:51.
ID: 7659.
|
|
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, čím marcipán barvíte a popřípadě, kde barvy seženu.děkuji za odpověď irena
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: donpablo
|
Vloženo: 09.09.2010 21:53:35.
ID: 7672.
|
|
barvy ma firma FIALA a je na Smichove Praha 5 jinak to jsou gelove barvy nejlepší
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: alienka33
|
Vloženo: 26.09.2010 10:38:31.
ID: 7682.
|
|
potravinarska farba. treba trocha rozpustit v par kvakach studenej vody a zmiesit do materialôu
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: terka
|
Vloženo: 25.03.2012 16:04:05.
ID: 8550.
|
|
Je opravdu nutné ay byly oloupané?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: kutggh
|
Vloženo: 09.04.2013 12:42:05.
ID: 10009.
|
|
když nebudou loupané marcipán bude hnědej a ne bílej....
odpovědět
|
|
Nadpis: George Martin Jr
Od: George
|
Vloženo: 06.03.2019 6:02:50.
ID: 14008.
|
|
Hello there,
My name is George and I'd like to know if you would have some interest to have your website here at cukrar.cz promoted as a resource on our blog georgemartjr.com ?
We are updating our broken link resources to include current and up to date resources for our readers. Our resource links are manually approved allowing us to mark a link as a do-follow link as well . If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know.
Thanks, George
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: Vladimír Milt
|
Vloženo: 10.03.2019 8:23:18.
ID: 14010.
|
|
Dobrý den dělal jsem jednou v životě pravou mandlovou modelovací hmotu z glukózou a fondantem ta hmota se dělá tak že se svaří cukr, pak z odloupanými mandlemi drcenými na určitou teplotu do schladnuti se občas zamicha poté semele na melangeru ale postupně a poté když je hmota jemnější tak se postupně začne prodělávat fondán z glukózou ( skrobovym sirobem) a nakonec se to opatrně mele až do uplnne hladkosti takže jak chcete je to na vás jestli chcete napíši vám přesnou gramáž a recepturu modelovala mi z toho hodně šikovná kamarádka na modelování a říkala že je to super Jinak kdyby jste to chtěla vydet jak vypadají z toho výrobky tak je to na Výstava Život je sladký Cukráři jedou perníky vezou na internetových stránkách muzea V Plzni a Západočeského Cukrář Vladimír Milt.
odpovědět
|
|
Nadpis: jaké v tomto roce v ČR jsou cukrářské výstavy a k
Od: Vladimír Milt
|
Vloženo: 10.03.2019 9:03:05.
ID: 14011.
|
|
Dobrý den Chci se zeptat kde a kdy jsou v tomto roce cukrářské veletrhy a výstavy vím že je to i na internetu ,ale víc lidí víc ví Děkuji moc Cukrář Vladimír Milt Plzeň
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|