Reklama
|
Téma "Drops"
|
Drops
Od: Puma
|
27.01.2005 0:30:34.
id: 212.
|
|
Prosím o radu jak udělat drops,klasické tvrdé bonbony.Mám už i glukozu,ale nevím postup.Prosím o přesný postup.Jde mi především o vaření cukru.Mnoho jsem ho už zlikvidoval.Jak a čím také změřím stupeň vaření cukru např. 120 R a kde to koupím.Díky.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Drops
Od: Tomas Sedlacek
|
Vloženo: 09.02.2005 1:47:33.
ID: 227.
|
|
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Drops
Od: Tomas Sedlacek
|
Vloženo: 09.02.2005 1:49:42.
ID: 228.
|
|
Nejsem si vubec jisty jestli recepty co mam (zahranicni), ktere pouzivaji "corn syrup", coz je mozno prelozit pouze jako kukuricny sirup, muzete tuto slozku nahradit vami zminovanou glukozou. Je dost mozna ze ano, kazdopadne corn syrup je husta tekutina, pruhledna a priserne sladka, myslim ale ze presne toto v obchode nenajdete.
Muzu vam ale poradit, ze na tvrde bombony se cukr (resp. cukr s vodou a corn syrup - nebo glukozou?) se vari na 300 stupnu F, to je jestli dobre pocitam presne 148.8 stupnu Celsia, resp. 149 az 154 C. Opatrne, nad 154 stupnu Celsia cukr karamelizuje.
Pomer ingredienci je 4.5 cukr : 1 voda : 1 corn syrup nebo take
9 : 2 : 2, lepe se to pocita :-)
De facto se vse svari na zminovatou teplotu, prida se prichut a barvivo, preleje se na plech, (doporucuji vylozit alobalem) ktery je bud vymazany tukem nebo bohate posypany jemne mletym cukrem. Hmota se necha nekolik minut zchladnout, potom se striha nebo kraji atd., dokud nezchladne(neztuhne uplne).
Moje prvni pokusy nebyly take moc slavne, taky jsem "pouzil" peknych par kilo cukru.
Merici pristroje jsou pekelne drahe, v CR vam neporadim, ale jestli vam nedela problemy anglictina, kouknete se na
www.kerncoinstr.com
kdyz se podivate na "refractometers", najdete zde popisy a fota nejruznejsich viskozimetru, nebo pristroju na mereni hustoty, na mereni obsahu alkoholu, cukru, skrobu, soli atd, mozna vam to pomuze pri hledani potrebneho v CR.
Tomas Sedlacek
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Drops
Od: Puma
|
Vloženo: 19.02.2005 1:26:31.
ID: 244.
|
|
Děkuji za odpověď.To co mám je sirob a bude to asi ono.Je to jak oíšete.Podařilo se mi sehnat učebnice cukrářské technologie z asi 1935 roku.Všechno tam je.Tak jsem nakoupil cukr a chystám se na drops.Jsem naprostý amatér,ale rád si zacucám svůj bonbon. :) Teda jestli to vyjde.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Drops
Od: Jarek
|
Vloženo: 19.06.2009 8:48:12.
ID: 6559.
|
|
potřeboval bych poradit kde sehnat nějaké starší knihy s cukrářskými normami kde by byl třeba recept na drops , recepty na tehdejší zákusky a tak různě díky moc za radu
odpovědět
|
| | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|