Cukrář.cz

Reklama



Téma "Drops"


Drops
Od: Puma

27.01.2005 0:30:34.
id: 212.


Prosím o radu jak udělat drops,klasické tvrdé bonbony.Mám už i glukozu,ale nevím postup.Prosím o přesný postup.Jde mi především o vaření cukru.Mnoho jsem ho už zlikvidoval.Jak a čím také změřím stupeň vaření cukru např. 120 R a kde to koupím.Díky.

odpovědět

Nadpis: Re: Drops
Od: Tomas Sedlacek

Vloženo: 09.02.2005 1:47:33.
ID: 227.




odpovědět

Nadpis: Re: Drops
Od: Tomas Sedlacek

Vloženo: 09.02.2005 1:49:42.
ID: 228.


Nejsem si vubec jisty jestli recepty co mam (zahranicni), ktere pouzivaji "corn syrup", coz je mozno prelozit pouze jako kukuricny sirup, muzete tuto slozku nahradit vami zminovanou glukozou. Je dost mozna ze ano, kazdopadne corn syrup je husta tekutina, pruhledna a priserne sladka, myslim ale ze presne toto v obchode nenajdete.

Muzu vam ale poradit, ze na tvrde bombony se cukr (resp. cukr s vodou a corn syrup - nebo glukozou?) se vari na 300 stupnu F, to je jestli dobre pocitam presne 148.8 stupnu Celsia, resp. 149 az 154 C. Opatrne, nad 154 stupnu Celsia cukr karamelizuje.

Pomer ingredienci je 4.5 cukr : 1 voda : 1 corn syrup nebo take

9 : 2 : 2, lepe se to pocita :-)

De facto se vse svari na zminovatou teplotu, prida se prichut a barvivo, preleje se na plech, (doporucuji vylozit alobalem) ktery je bud vymazany tukem nebo bohate posypany jemne mletym cukrem. Hmota se necha nekolik minut zchladnout, potom se striha nebo kraji atd., dokud nezchladne(neztuhne uplne).

Moje prvni pokusy nebyly take moc slavne, taky jsem "pouzil" peknych par kilo cukru.

Merici pristroje jsou pekelne drahe, v CR vam neporadim, ale jestli vam nedela problemy anglictina, kouknete se na

www.kerncoinstr.com

kdyz se podivate na "refractometers", najdete zde popisy a fota nejruznejsich viskozimetru, nebo pristroju na mereni hustoty, na mereni obsahu alkoholu, cukru, skrobu, soli atd, mozna vam to pomuze pri hledani potrebneho v CR.

Tomas Sedlacek


odpovědět

    Nadpis: Re: Drops
Od: Puma

Vloženo: 19.02.2005 1:26:31.
ID: 244.


Děkuji za odpověď.To co mám je sirob a bude to asi ono.Je to jak oíšete.Podařilo se mi sehnat učebnice cukrářské technologie z asi 1935 roku.Všechno tam je.Tak jsem nakoupil cukr a chystám se na drops.Jsem naprostý amatér,ale rád si zacucám svůj bonbon. :) Teda jestli to vyjde.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Drops
Od: Jarek

Vloženo: 19.06.2009 8:48:12.
ID: 6559.


potřeboval bych poradit kde sehnat nějaké starší knihy s cukrářskými normami kde by byl třeba recept na drops , recepty na tehdejší zákusky a tak různě díky moc za radu

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.