Reklama
|
Téma "Normy zakusku"
|
Normy zakusku
Od: Veri20
|
11.02.2005 18:20:16.
id: 239.
|
|
Dobry den, rada bych se zeptala jak je to s presnosti norem pri rucni vyrobe zakusku. Popripade kde na internetu lze najit tyto normy. Jiz jsem hledala, ale neuspesne. Dekuji za odpoved.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Normy zakusku
Od: Tomas Sedlacek
|
Vloženo: 01.03.2005 1:14:52.
ID: 259.
|
|
Existuje kniha, stejne jako jsou normy , resp. receptury studenych a teplych pokrmu, tak s cukrarskymi vyrobky. Pro vlastni zakusky by v provozovne mely byt pro kontroly tzv. vlastni kalkulace, stejne jako treba v restauraci pro jidla, ktera nenajdete ve vyse zminovanych publikacich. Tato kalkulace by mela obsahovat vahy a rozpis surovin pouzitych pri priprave, vyrobni postup, rozpis vahy jednotlivych porci ?a take ceny? - s cenou si nejsem jisty. Vlastni kalkulace prodavanych vyrobku jsou pouzivany napr. kdyz normy uvadi hmotnost porce 150 g a vy chcete hostum/zakaznikum nabizet porci o vaze 200 g, nebo napr. kdyz maji v restauraci "Petrova syrova pochoutka", tak musi byt kontrole k nahlednuti vlastni kalkulace/receptura. Tomas Sedlacek
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Normy zakusku
Od: Petr
|
Vloženo: 28.05.2011 20:40:31.
ID: 8101.
|
|
Žádné normy na velikost-váhu výrobků již nejsou. Máte volné ruce, důležitá je kvalita, čerstvost a hygiena. To Vám bude kontrola sledovat. Samozřejmě všechny výrobky by měly být stejně velké, ne aby jeden větrník vážil 150 a druhý 220 gr. S pozdravem Petr.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: kalkulace
Od: voky
|
Vloženo: 02.05.2015 15:30:45.
ID: 12955.
|
|
potrebuji pomoc s kalkulaci pro obor cukrar ale nevim jak na to
odpovědět
|
| | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|