Cukrář.cz

Reklama



Téma "Brambůrky v marcipánu"


Brambůrky v marcipánu
Od: Evča

09.12.2007 12:44:58.
id: 3649.


Prosím jestli máte někdo recept na brambůrky v marcipánu,které jsou obalované v kakau.Měla jsem recept a bohužel se mi někam schoval (mrška malá)děkuji mooooooooooc za pomoc

odpovědět

Nadpis: Re: Brambůrky v marcipánu
Od: Helena

Vloženo: 10.12.2007 9:02:25.
ID: 3653.


Bufery:
10 Dg cukr krup.
18 Dg hladká mouka
0,2 Dg škrob kukuř.
24 Dg bíky
14 Dg žoutky
6 Dg voda

Bíky s cukrem ušlehat, nepřešlehat, zvášť v míse smíchat jako na palačink.těsto - žloutky+voda+1/3 mouky, přidat trochu ušehaného sněhu, lehce smíchat, přidat zbytek sněhu i se škrobem, lehce smíchat. Ihned péct buflery, 2 spojit kakaovým krémem, nechat ztuhnout, pak obait v marcip. hmotě a obalit v kakau.
Buflery stříkat hladkou trubičkou, po upečení můžete vnitřek trošku vykrojit ať tam veze více krému.
Žloutky i bílky si opravdu zvažte jak je v receptu, nedělejte podle oka, nebo podle kusu!
Ať se dílo podaří!

odpovědět

Nadpis: Re: Brambůrky v marcipánu
Od: Evča

Vloženo: 10.12.2007 15:59:17.
ID: 3658.


Moc Vám Heleno děkuji a marcipánovou hmotu na tyto brambůrky děláte ze sušeného mléka?Nebo máte jiný osvědčený receptík?Předem moc děkuji.

odpovědět

    Nadpis: Re: Brambůrky v marcipánu
Od:

Vloženo: 27.10.2008 9:17:11.
ID: 5398.




odpovědět

Nadpis: Re: Brambůrky v marcipánu
Od: Helena

Vloženo: 10.12.2007 21:21:19.
ID: 3662.


Já ten marcipán dělám ze sušeného mléka, někdy když nemám moc času, tak šáhnu po hmotě K2.
Rozválet, nakrájet na kostky a zeshora položit na slepený bufler a rohy pděkně začistit dole pod "brambůrkem". Ještě nahoře můžete udělat nožem 2-3 zářezy a posypat je cukrem, je to jako prasklá opečená brambora posypaná solí. Proto se tomu říká brambůrky.
Tak zkoušejte, ať se daří!

odpovědět

Nadpis: Re: Brambůrky v marcipánu
Od: Marcela

Vloženo: 12.12.2007 15:41:25.
ID: 3672.


Ahojky děvčátka.Mě se na obalování "brambůrek" i jiných zákusků,i na potahování dortíků osvědčila nepravá mandlovka z kondenzovaného mléka.Je jednoduchá, netrhá se tolik a nevysychá tak rychle jako s bílkem.Do jedné plechovky kondenzovaného mléka (salko) přidáme krabici (400g) sušeného mléka a pár kapek mandlové tresti a hezky to propracovat. To je celé.


odpovědět

Nadpis: Re: Brambůrky v marcipánu
Od: Ev

Vloženo: 13.12.2007 20:11:17.
ID: 3681.




odpovědět

Nadpis: Re: Brambůrky v marcipánu
Od: Eva

Vloženo: 13.12.2007 20:12:10.
ID: 3682.




odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Brambůrky v marcipánu
Od: simina

Vloženo: 26.01.2008 20:54:56.
ID: 3923.


Prosím vás paní Marcelo,když tu mandlovku děláte tak vydrží zabalená do folie a jak dlouho,když ji všechnu nespotřebujete?A jde sní potahovat dort potřený krémem,neztéká-neroztýká se?A uskladňovat v lednici nebo při pokojové teplotě?Děkuji za odpověd.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.