Reklama
|
Téma "barevná čokoláda"
|
barevná čokoláda
Od: anna
|
12.02.2008 17:44:23.
id: 4037.
|
|
Dobrý den ,chtěla bych poradit s barevnou čokoládou ,ale pravidelných tvarů.tz.taková ta co se s ní obalují dorty a je např .tmavá a v tom barevné pravidelné tvary (pruhy ,květiny atd..). Jak se toho dá docílit a jak vůbec zpracovat čokoládu ,aby byla tvárná a dal se jí obalit řeba bok kulaté dorty?děkuji.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: barevná čokoláda
Od: verunka
|
Vloženo: 12.02.2008 19:51:45.
ID: 4041.
|
|
Kopíruji recept, který jsem našla na internetu. Třeba je to právě to, co hledáte :-) POTAHOVACÍ HMOTU Z ČOKOLÁDY. 2čokolády na vaření rozpustit ve vodní lázni Jakmile se čokolády rozpustí přidáme 2 lžíce kukuřičnoječného sirupu a dobře promícháme.Sirup dostane se v marketech ve zdravé výživě, cena se pohybuje, asi kolem 50 kč za láhev.Takto udělanou čokoládu a hlavně dobře promíchanou.. naleju na plech vyložený alobalem.Nechám v pokojové teplotě vychladnout.Jakmile začne tuhnout ,tak pomalu balím jako roládu.POZOR né s alobalem.Až ji mám celou srolovanou vznikne vám super šiška, která vydrží v lednici 4- 5 měsíců.Jen si vždy ukrojíte potřebné množství.Uchovávám v alobalu a ještě v mikroten sáčku.Při práci s čokoládou musíme být rychlí a moc nepropracovávat tála by nám.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: barevná čokoláda
Od: anna
|
Vloženo: 13.02.2008 19:10:35.
ID: 4048.
|
|
Děkuji,vyzkouším!Ale jak docílit těch pravidelných tvarů(myslím barevnost -květinky a nebo ty pruhy).Jsou nějaké folie ,ale nemám s tím zkušenosti .(bublinkové ,barevné ,ale vůbec nevím.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: barevná čokoláda
Od: Johny
|
Vloženo: 14.02.2008 0:18:23.
ID: 4049.
|
|
Nevím zda oba myslíme to samé?! Mohlo by se jednat o pruh čokolády vyrobený z tzv. transparentní fólie, která má na sobě nástřik různých vzorů, květů, pruhů, not, srdíček, hvězdiček ... z kakaového másla. Tato fólie se přetře čokoládou a vzor z kakaového másla zůstane po zatuhnutí na čokoládě obtisknutý. Pokud se jedná o obalování dortů, bude nejlepší pracovat s pravou vytemperovanou čokoládou, protože ta je po mírném zatuhnutí stále krásně plastická a dort se dá snadno touto páskou "oblepit z boku". Při použití čokoládové polevy bude lepší natřít pruh, a dokud bude poleva i s fólií dost ohebná, přitisknout jej na bok dortu a nechat řádně zatuhnout, pak sundat už jen čistou fólii bez nástřiku kakaového másla, které nám zůstane na čokoládě. Snad jsem alespoň trochu pomohl.
S pozdravem Johny.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: barevná čokoláda
Od: anna
|
Vloženo: 15.02.2008 18:01:32.
ID: 4060.
|
|
Myslím ,že to asi bude ono ,co jste zde zmínil. Děkuji za vysvětlení ,pokusím se tu folii sehnat,a vyzkoušet. Ps:jestli jsem to dobře pochopila ,tak folii už po použití nelze použít!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: barevná čokoláda
Od: Johny
|
Vloženo: 16.02.2008 23:18:13.
ID: 4079.
|
|
Ano, tyto fólie jsou na jedno použití, vzor se při správném použití obtiskne na čokoládu. Jestli jste z Prahy, jednotlivé fólie jsou k dostání u pana Fialy. Jsou i fólie, které jsou z trošku pevnějšího materiálu, kde je vzor vytlačený - např. vzor dřeva, krokodýlí kůže, čtverečků ... tam je použití vícečetné, ale nedocílíte vzoru květin, ale po použití, natření a ztuhnutí čokolády budete mít plát čokolády s reliéfem tohoto vzoru a krásně se s tím zdobí také.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: re:barevnáčokoláda
Od: 1
|
Vloženo: 05.02.2013 21:30:34.
ID: 9912.
|
|
-1'
odpovědět
|
| | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|