Cukrář.cz

Reklama



Téma "modelovací karamel"


modelovací karamel
Od: Dáša

06.03.2009 13:15:55.
id: 5964.


ahoj prosímvás moc mě láká modelování z karmelu nevíte prosím o tom něco díky ?

odpovědět

Nadpis: Re: modelovací karamel
Od: Johny

Vloženo: 07.03.2009 10:58:00.
ID: 5993.


Dobrý den!

Máte pravdu výrobky z karamelu vypadají úchvatně. Pro přípravu karamelu jsou dvě cesty - je to cesta klasická, kdy se svaří cukr na přesnou teplotu, a pak se s ním dále pracuje pod lampou s infra žárovkou. Druhou cestou je použití polotovaru, který se pouze rozpustí v kastrolku a dále se opět pracuje pod lampou. Není to práce vůbec jednoduchá, při učení má leckdo na rukou nejeden puchýř. Doporučuji absolvovat kurz na přípravu a modelování z karamelu, kde se vše naučíte.

S pozdravem Johny

odpovědět

Nadpis: Re: modelovací karamel
Od: Jarek

Vloženo: 09.03.2009 12:42:33.
ID: 6002.


a nevíte prosím někdo recept na modelovací karamel

odpovědět

Nadpis: Re: modelovací karamel
Od: mira

Vloženo: 12.03.2009 7:55:09.
ID: 6012.


dobry den suroviny jsou; cukr,voda,glukoza a kyselina vetsinou sme pouzivali jablecnou,a vareni je rozdeleno do nekolika casti podle teploty,ted je nevim presne,ale co nejdrive vam je sem napisu ;-)

odpovědět

Nadpis: Re: modelovací karamel
Od: Dáša

Vloženo: 13.03.2009 15:08:01.
ID: 6018.


díky moc za vysvětlení a ještě sem se chtěla zeptat někde sem četla , že dříve se nepoužívaly infralampy , ale kahany a nebo hořáky na ohřívání karamelu , aby se sním dalo modelovat , máte s tím někdo zkušenosti ? a ještě ty suroviny se dávají podle nějakého poměru a nebo jen tak od oka ? díky za vysvětlení .

odpovědět

Nadpis: Re: modelovací karamel
Od: mira

Vloženo: 19.03.2009 19:48:25.
ID: 6059.


tak ten recept sem ještě nenašel ,někam sem ho založil a ne a ne ho najít,ale jinak ted uš se hodně používají infralampy,kahan používám jenom na přilepení jednotlivých částí pak lépe drží,ještě sme slyšel že se dříve dával nahřívat karamel na plech do trouby,ale stim zkzušenosti nemám,ty suroviny : cukr ,lukoza a ta kyselina musí být přesně ,ale voda stačí od oka aby zalila všechen cukr,kdyš dáte málo kyseliny tak bude karamel brzo tvrdnout a nic stoho nevymodelujete

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: modelovací karamel
Od: tremkvet

Vloženo: 27.02.2012 9:27:46.
ID: 8440.


Slyšela jsem že vyšla kniha o modelovacím karamelu, ale nemohu ji sehnat prosím poraďte moc bych si ji přála

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.