Reklama
|
Téma "Korpus na paříž"
|
Korpus na paříž
Od: Lenca
|
22.06.2009 16:29:41.
id: 6572.
|
|
Nedávno jsem měla pařížský dort a byl úžasný. Nevíte - je to korpus jako na sacher? a Jeste jeden dotaz jak udělám ten hladký čokoládový potah. Jsem úplný amater a jeste k tomu začínající kucharka :-), ale ráda zkouším nové věci a tohle nevím jak toho dosáhnout. Dík :-)
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Korpus na paříž
Od: Johny
|
Vloženo: 22.06.2009 21:53:20.
ID: 6575.
|
|
Lenčo, aniž bychom tu paříž ochutnali, nemůžeme nikdo s přesnotí řici, zda to byl sachr korpus. Každá cukrárna volí na pařížský dort svůj korpus, může to být klasický kakakový korpus nebo právě onen sachr korpus či jiný druh korpusu. Co se týče hladkého potahu, je to věcí grifu, který člověk získá praxí, takže doporučuji zkoušet, zkoušet, zkoušet ... ono se to jednou povede ...
Johny
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Korpus na paříž
Od: Karlos
|
Vloženo: 25.06.2009 12:52:46.
ID: 6584.
|
|
Sachr by byl možná moc těžký ne? Dle mého se používají normální dortové směsky s rychlošlehací pastou....kakaové. Pro vás ideálně nahřívaná šlehaná hmota s kakaem. Hladký povrch? No musíte dokonale rozetřít tu pařížskou šlehačku nožem, pěkně hladce s ostrýma hranama, pak se to jen poleje naběračkou s čokoládou nad sítem....není to těžké, ovšem nezapomeňtě máčet při krájení nůž do horké vody! Karel.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Korpus na paříž
Od:
|
Vloženo: 03.11.2009 13:41:29.
ID: 7016.
|
|
korpus může být na obyčejný dort, čokoládovou náplň koupit (je jako pařížská šlehačka)a polevu také koupit . Polevu naliju na dort a štetečkem rozetřu kolem dokola a na povrchu.
odpovědět
|
| | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|