Reklama
|
Téma "pendrek"
|
pendrek
Od: klm
|
28.03.2006 0:18:54.
id: 753.
|
|
Zdravím všechny! Nevíte náhodou někdo jak se vyrábí lékořicový pendrek, taková ta černá pochoutka většinou v tyčce (né plněná). předem děkuji!
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: pendrek
Od: brm
|
Vloženo: 13.12.2006 17:04:35.
ID: 1506.
|
|
taky marně hledám návod, ale na českým webu nikde nic. našel jsem jen složení pendreku, ale jaký je postup netuším.
"melasa, pšeničná mouka, kukuřičný sirup, nehydrogenizovaný kokosový olej, lékořicový extrakt, anýzový olej"
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: pendrek
Od:
|
Vloženo: 09.04.2009 11:22:05.
ID: 6260.
|
|
Pendrek - oblíbená cukrovinka, je v podstatě zahuštěný a upravený výtažek z lékořicového kořene. Za studena je hmota křehká, za tepla se mění na ohebnou a tažnou.
Pracovní postup při výrobě pendreku, je celkem snadný. Kořen lékořice se rozkrájí na malé kousky, rozmačká a umele v mlýnku. Tím se získá výtažek, který se vaří v měděném kotli, až získá hnědočernou barvu a ztuhne. Do obchodů se dostával tento lékořicový extrakt jako dlouhé, tmavé válečky, kterým se říkalo pendrek. Tento tradiční název se zachoval do dnešní doby.
odpovědět
|
| |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|