Reklama
|
Téma "Tajemství medovníku je"
|
Tajemství medovníku je
Od: HeRa
|
29.07.2010 10:07:09.
id: 7601.
|
|
v [color=#BF0000][b]MOUCE[/b][/color] Včera jsem dělala zkušební medovník (mám ho dělat jako svatební dort) a našla jsem tento recept na Cukrář .cz a podle něj jsem to udělala S [color=#FF0040]TĚMITO OBMĚNAMI[/color] Povedl se dokonale ,chuť, barva a vůně je autentická jako u originálu. Uhodil mě do oka název v originálu [color=#BF40FF]RYŽIK[/color] rusky se žito řekne [color=#BF00BF]рожь[/color] a slovensky [color=#BF00FF] raž[/color] na pytlíku s moukou je dokonce nápis i v sloveštině - ražná múka a tak jsem to vyzkoušela a výsledek mě ohromil! [color=#FF0080] [b]JE TO ONO [/b]![/color] Jako náplň jsem udělala krém z moučné kaše s máslem ,málo sladký, protože vůně i chuť karamelu je v plackách. Je to tento recept : Je to starobylý recept ruských žen. Medovník se v originále jmenuje ryzik možná ryžik na výslovnosti nejsem si jistá. Je to překlad z ruského rodinného originálu, takže je trochu kostrbatý. Těsto: 100g másla, 2 velké lžíce medu, 250 g cukru, 1 malá lžička octa, 1velká lžíce sody, 2 vejce, 700g hladké mouky,[color=#BF0040] změna [b]360 g[/b][/color] a hlavně ta mouka je [color=#FF0040][b]ŽITNÁ[/b][/color]
Sodu a ocet smícháme. Do hrnce dáme máslo, med, cukr a vymícháme, pak přidáme ocet se sodou a vymícháme znovu. Směs dáme na oheň za stálého míchání přidáme 2 vejce, a mícháme, až se na povrchu objeví pěna a ta směs se přemění do hnědé barvy, pak to hned odstavíte. Po částečném vychladnutí přidáme 700 g hladké mouky.Těsto pak přikryjeme a necháme hodinu odstát na teplém místě. Po hodině z něj vytvoříme 7-8 kuliček. Každou kuličku vyválíme, na slabou placku a dáme ji péci.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Tajemství medovníku je
Od: Hav.
|
Vloženo: 01.08.2010 8:00:32.
ID: 7605.
|
|
Jestli dobře rozumím, tak jste udělala medovník z žitné mouky. Dělám to také tak a je výborný.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Tajemství medovníku je
Od: KostyaSes
|
Vloženo: 31.03.2017 7:15:27.
ID: 13644.
|
|
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Tajemství medovníku je
Od: Soňa
|
Vloženo: 12.07.2019 7:00:59.
ID: 14090.
|
|
Prosím jak je to s původem medovníku? Zde se píše, že je to ruský recept a jinde se tvrdí, že se jedná o arménskou recepturu. SOŇA
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Tajemství medovníku je
Od: Hav.
|
Vloženo: 25.07.2019 21:46:10.
ID: 14098.
|
|
Těžko říct. Obdobný recept je v kuchařce Vaříme zdravě chutně a hospodárně uveden jako levný dort zázrak.
odpovědět
|
| | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|