Reklama
|
Téma "griliášové kornoutky"
|
griliášové kornoutky
Od: slepice
|
03.03.2012 19:41:14.
id: 8447.
|
|
Prosím, neznáte recept na griliášové kornoutky? Dívala jsem se v několika kuchařkách a bohužel marně. Předem díky.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: griliášové kornoutky
Od: Johny
|
Vloženo: 04.03.2012 12:15:40.
ID: 8449.
|
|
Griliášové kornoutky neznám ... znám pouze griliášové trubičky nebo jádrové kornoutky ...
Kornoutky jádrové -
Receptura:
0,060 kg mouka hladká, 0,140 kg bílky, 0,180 kg cukr krupice, 0,060 kg podzemnice (buráky - pražené), 0,060 kg ořechy
- nejrve si umeleme na jemno buráky i ořechy a smícháme s mokou - prosejeme (umeleme na struhadle, poté smícháme s moukou a promeleme na melanžéru*, prosejeme) - zde je důležité, aby ořechy byly opravdu umleté na jemno, protože hmotu budeme roztírat přes šablonu a větší kusy ořechů, by nám při roztírání vadily
- bílky si v čistém kotlíku vyšleháme s cukrem do pevného, ale ne přešlehaného sněhu
- do pevného sněhu opatrně a velmi lehce vmícháme směs ořechů a mouky
- hmotu roztíráme přes šablonu (tvar oválků - elipsy) na olejem pomazané a moukou vysypané plechy
- upečené tvary ještě horké!!! stáčíme přes dřevěné tvořítko (pokud nebudou stáčené placičky dost horké, začnou se lámat) do tvaru kornoutků a necháme vychladnout, poté teprve můžeme jednotlivé kornoutky přípradně zasunout do sebe
- plníme různými náplněmi - z těch klasických - máslovým kávovým krémem nebo ovocným bílkovým krémem
* melanžér - - stroj s otáčejícími se válci, používaný v cukrářských provozech na mletí a zjemňování
odpovědět
|
|
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|