Reklama
|
Téma "jak "obléknout" dort?"
|
jak "obléknout" dort?
Od: Lucka z HK
|
02.06.2006 19:12:27.
id: 917.
|
|
Dobrý den, v HK mám cukrářskou výrobnu a už pár let se snažím zdokonalit výrobu zejm. svatebních dortů. Stále ještě zůstáváme u klasiky a dort "omazáváme" krémem a pak zdobíme. Ale dosáhnout dokonale hladkého povrchu pouze nožem je opravdu dost zdlouhavé. Prozradí mi, prosím, někdo, jak dosáhnout povrchu dortu, který je na fotografiích v knihách Wedding Cakes od Wiltonu? Je to dokonale hladký povrch a čistě bílé barvy... snad je to nějaká cukrová hmota...? Další specifické povrchy jsou prý z belgického fondánu, ale s tím se mi opravdu nedaří pracovat a navíc je to ve finále "nepoživatelně" sladké. Děkuji za radu. P.S.: četla jsem odpověď Tomáše Sedláčka z 10.6.2005 na téma fondánu na potahování dortů a ten recept mě mírně děsí :-)... Děkuji, mějte se.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: jak
Od: petra
|
Vloženo: 02.06.2006 21:40:57.
ID: 920.
|
|
Dostala jsem se na tyhle stranky uplne nahodou a narazila na tento dotaz. Videla jste predposledni cislo Apetitu? Meli tam svatebni dort, ktery "oblekali" do hmoty z bile cokolady. Nevypadalo to slozite. Pokud to nemate, napiste mi na mail a ja Vam to zaslu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: jak
Od: Lůca
|
Vloženo: 02.06.2006 22:30:45.
ID: 921.
|
|
Péťo díky, Apetit mám, tak do něj mrknu, ale to není přesně to, co jsem chtěla vědět. Bílou čokoládu jsem zkoušela, ta se ale pak dost nešikovně láme. Zkoušela jsem i jakousi bílou hmotu, kterou se dort také poléval, ale ta není bílá, je nažloutlá a je dost drahá. Díky a měj se
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: jak
Od: Zuzana
|
Vloženo: 21.07.2006 12:18:21.
ID: 1062.
|
|
Dobrý den. Prosím Vás mohla by jste mi poslat to "oblékání" dortu?
Předem děkuji Zuzana
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: jak
Od: Jana
|
Vloženo: 03.06.2006 10:39:14.
ID: 922.
|
|
A co zkusit potahovací bílou hmotu K2, o které je řeč níže v příspěvku "potahovací hmota"? Podle toho co píšou, to nemusí být špatné.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: jak
Od: Lůca
|
Vloženo: 03.06.2006 11:16:00.
ID: 923.
|
|
Ahoj Jani, jo to jsem taky četla a to opravdu vyzkouším. Uvidíme... jen čekám jestli náhodou neodpoví Tomáš Sedláček, že bych se dozvěděla něco o těch Wilton dortech :-). Některé jsou potažené takovouto hmotou, ale některé vypadají jako omazané, ale bíle a úplně hladce, to by mě opravdu zajímalo... uvidíme. Tak ahoj.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: jak
Od: ZuSka
|
Vloženo: 05.06.2006 20:46:13.
ID: 936.
|
|
pastiaz je na to nejlepsi, pri vyvalovani se podsypava skrobem, je ciste bila, hladka a dort lze potahnout dokonale bez zahybu. Pastiaz prodava napriklad Fiala, je lehce mandlove vune a chuti. obrazek napr. toto dort z GastroHradce2006: http://www.gastronews.cz/public/gastro_hradec4/Image_PICT0173.JPG
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: jak
Od: linda
|
Vloženo: 22.12.2006 11:08:55.
ID: 1535.
|
|
19.1. se vdavam a potrebovala bych recept na patrovy svatebni dort. pomuze mi nekdo? dekuju
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: jak
Od: Jana
|
Vloženo: 29.03.2007 7:50:32.
ID: 1843.
|
|
Ahoj. Ja som skusial fondanovu hmotu recept od pana Sedlacka, je to tu v poradni viac krat a je to uplne super....podla mojho kolegu, chemika potravinarskeho je tam dôležite dat ten fruktorzovy sirup, ten drzi vlhkost. Ked ho nemam kupim v Billa fruktozovy cukor a uvarim ho na sirup a pridavam to do tej hmoty. Robi sa s tým moc dobre, myslim ze je to najjednoduchsie aj najlacnejsie riesenie. Na blede pastelove farby sa da krasne nafarbit, ale napriklad na ohnivo cervenu ho natriem farbou cervenou, alebo nastriekam...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: jak
Od: Jana
|
Vloženo: 29.03.2007 7:55:16.
ID: 1844.
|
|
Este ku tym tortam Wilton.... kupila som si na jednej vystave ich casopis, bol dost drahy ale opatilo sa...bola by si prekvapena ako lahko sa daju ked mas dobru výbavu pomocok robit tie uzasne torty:)v donesiem si ten casopis a nascanujem ti to hladenie torty , aby bola uplne hladucka...treba na to len taku pomocku a zda sa ze to ide dobre. Ale poviem ti ze kazda jedna ta pomocka su dost velke peniaze...kupila som si len par veci , ale stalo to fakt dost. Napr. jedna spicka na zdobenie 300 sk, alebo to na to hladenie torty dalsich 300 sk...atd, vykrajovacka na kvet 300 sk:))) xi zajtra ti poslem tie slubene obrazky
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: jak
Od: natuska
|
Vloženo: 30.03.2007 16:56:08.
ID: 1851.
|
|
ahoj Janka chcela by som ta poprosit aj ja o tie fotky a iné triky či tipy pri výrobe a výzdobe tort. lebo mna to velmi baví ale obcas sa mi to nepodarí a ko napr. spomínanaá fondantova poleva alebo marcipán . budem ti moc vdačná ahojky Natuska
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: jak
Od: marky
|
Vloženo: 18.06.2007 3:31:12.
ID: 2214.
|
|
Moc prosim také o zaslání.Jsem samouk a každá rada dobra.Moc dekuju.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: jak
Od: Gitka
|
Vloženo: 02.07.2007 19:39:40.
ID: 2307.
|
|
ahoj Janka.Terez som sa dostala na túto stránku.Chcela by som ťa poprosiť o tie obrázky čo si spomínala ešte v marci ak môžem,o tom vyhladzovaní tort.Ďakujem ti pekne.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: jak
Od: Jitka -
|
Vloženo: 29.03.2007 8:43:01.
ID: 1845.
|
|
Jana - Můžu se zeptat, jakou knihu sis koupila? Taky uvažuji o koupi nějaké jejich knihy.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: jak
Od: Jiřka
|
Vloženo: 27.06.2007 22:40:11.
ID: 2276.
|
|
Kdo by chtěl vidět, jak se potahujou dorty fondantem nebo marcipánem,tak ať se podívá na: Radu pro všechny ,od Jiřky.Najdete tam velmi zajímavé videa. Ať jsou vám k užitku.Jiřka
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: jak
Od:
|
Vloženo: 18.03.2010 9:48:53.
ID: 7378.
|
|
Ty dorty jsou potahovane fondanem a pod nej se pouziva royal ising. Fondan se tak krasne uhladi a nevlhne.
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|