Reklama
|
Téma "Hygienické předpisy"
|
Hygienické předpisy
Od: gabina
|
09.06.2006 12:32:43.
id: 957.
|
|
Nedávno jsme otevřeli malou cukrárnu - kavárnu. Poradíte mi někdo, kde bych si mohla stáhnout nebo obsarat hygienické předpisy nebo hygienické minimum? Předem všem děkuji
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Hygienické předpisy
Od: Lůca
|
Vloženo: 09.06.2006 17:04:05.
ID: 958.
|
|
Já má cukrářskou a lahůdkářskou výrobnu a vše mi (a velmi rádi) poradili na SZPI. Nebojte se zeptat. pokud Vám to povolili otevřit, máte jistě v še v pořádku a o novelách vyhlášek Vás Vaše kontrolní orgány budou jistě rádi informovat.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Hygienické předpisy
Od: gabina
|
Vloženo: 10.06.2006 9:17:44.
ID: 961.
|
|
Děkuji za radu. Otevřít nám sice povolili, ale nikdo nám nic nedal a ani nesdělil např. jak skladovat potraviny v lednici a v mrazničce, kolik stupňů by mělo být v chladící vitríně atd. Pouze se poptáváme po různých známých, takže by mě zajímalo, jestli se takového předpisy dají stáhnout někde na internetu??? Ještě by mě zajímalo co je to zkratka SZPI?Děkuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Hygienické předpisy
Od: Johny
|
Vloženo: 10.06.2006 14:36:10.
ID: 962.
|
|
Domnívám se, že tyto znalosti jste již měli mít ještě před otevřením, ale nevadí. Zkratka SZPI znamená - Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Zkuste zadat do internetového vyhledavače heslo např. hygiena nebo hygienické minimum. Dalším důležitým bodem vašeho hledání bude HACCP - Kritické body. Pokud tento systém ještě nemáte zavedený, doporučuji ho zavést.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Hygienické předpisy
Od: gabina
|
Vloženo: 12.06.2006 11:11:29.
ID: 969.
|
|
Mockrát děkuji!!!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Hygienické předpisy
Od: Jana
|
Vloženo: 14.06.2006 14:55:31.
ID: 973.
|
|
Nezlobte se, ale nedá mi to....Jak Vám prosím mohli povolit otevřít cukrárnu, copak před vydáním povolení nekontrolují, zda máte všechno podle předpisů? Já sama stavím výrobnu, pobíhám po staveništi se šanonem zákonů a vyhlášek v ruce a čmárám cihlou, kde co může a musí být.....Ještě jednou se omlouvám, myslela jsem si, že bez přesného vyhovění zákonům mi nepovolí zahájit provoz.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Hygienické předpisy
Od: Johny
|
Vloženo: 14.06.2006 18:34:09.
ID: 974.
|
|
Pro získání informací týkajících se rozborů, předpisů apod. doporučuji kontaktovat přímo např. krajskou hygienickou stanici. Zrovna nedávno jsem také potřeboval poradit s mikrobiologickým rozborem zákusku a s odběrem, dostalo se mi vřelé a přesné odpovědi.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Hygienické předpisy
Od: irena
|
Vloženo: 22.05.2010 18:23:45.
ID: 7500.
|
|
Prosím, můžete mi odpovědět co znamená "Hygienické minimum"? Lékař mi vystavil zdravotní průkaz za 300.- Kč s tím, že musím mít školení Hyg. minima. Děkuji za odpověď.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Hygienické předpisy
Od: Johny
|
Vloženo: 23.05.2010 9:53:05.
ID: 7502.
|
|
Hygienické minimum znamená základní znalosti, které je nutné doržovat při práci v potravinářství. Jedná se o znalost - platných zákonů, osobní a provozní hygieny, základní znalosti systému HACCP, znalost rizik alimentárních nákaz ... Tyto znalosti by měl mít každý, kdo získá zdravotní průkaz, který ho opravňuje k práci v potravinářství. Hygienické minimum lze najít i na internetu. Je zde vše podrobně rozepsáno.
S pozdravem Johny.
odpovědět
|
| | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|