Reklama
|
Téma "Jak správně na agar"
|
Jak správně na agar
Od: Arlena
|
21.02.2013 14:02:20.
id: 9948.
|
|
Dobrý den, dovoluji si požádat o radu. Ráda bych upekla koláč s agarovou polevou. Protože jsem ale agar nikdy nedělala, zkusila jsem ho udělat "nanečisto". Bezvadně ztuhl, ale není čirý, je takový jakoby mléčný. Prosím, jak dosáhnout toho, aby byl čirý? Ještě doplňuji, že jsem agarový prášek rozmíchala ve studené vodě a přivedla k varu, vařila 5 minut a pak postupně nalévala do misky a přidala pár kuliček hroznového vína. A ještě bych se ráda zeptala, jestli je nějaké ovoce, které by se z různých důvodů do agaru dávat nemělo? Předem děkuji za odpověď.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Jak správně na agar
Od: Laďa
|
Vloženo: 23.02.2013 20:42:38.
ID: 9956.
|
|
pokud agar bývá kalný (jak rybí oko :) je to dáno jeho horší kvalitou a je dobré přidat trošku kyseliny citronové, pak se to pročistí ale ztrácí na jeho pevnosti... co se týče použití ovoce je to vpodstatě jedno ale je dobré použít (měkčí) ovoce! např. právě zmíněné kuličky hroznového vína nejsou moc vhodné po krájení budou mít tendenci vypadávat jako většina čerstvého ovoce narozdíl od mraženého nebo kompotovaného. čersvé pokud možno více pokrájet. :)
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Jak správně na agar
Od: Johny
|
Vloženo: 24.02.2013 21:25:16.
ID: 9957.
|
|
Dobrý den Arlenko ...
Nedokáži napsat technologický důvod, ale agar bez přibarvení není nikdy čirý!!! Vždy je jakoby "mléčný" ... pokud chcete dosáhnout čirosti rosolu, musela byste použít želatinu místo agaru (ale pozor na rozdílné dávkování) ... jinak agar není nutné vařit 5 minut, stačí nechat přejít varem ... Co se týká ovoce, které by se z různých důvodů nemělo dávat do agaru, tak ze své praxe o žádném druhu nevím ...
Přeji krásné sladké tvoření ...
cukrář Honza
odpovědět
|
| |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|