Cukrář.cz

Reklama



Hygiena


Coronavirus v podobě vodopádu Coronavirus v podobě vodopádu 16.03.2020, rubrika: Hygiena Máme vládu jakou jsme si zvolili a ta dělá co může. Ale vodopádu šířící se pandémie nedokáže postavit účinnou hráz, ale pouze cedník, který sice zmírnil jeho tok, ale teče, a jak to vypadá, poteče i dál… více...


Dominový efekt salmonely Dominový efekt salmonely 17.03.2019, rubrika: Hygiena Již nespočetněkrát byla řeč o tom, do jaké míry je cukrařina ještě cukrařinou, když se vyrábí v několika tisícových kusech za směnu a je transportována desítky i více kilometrů daleko ? více...


Palmový olej a legislativní zákulisí Palmový olej a legislativní zákulisí 09.03.2016, rubrika: Hygiena Legislativa, která přikazuje uvádět palmový olej na etiketách, je relativně nová - povinnost platí od ledna 2015. Často i samotní výrobci mají zastaralé databáze se složením svých výrobků. více...


Pojištěná salmonela 02.09.2013, rubrika: Hygiena Může stát, že narazíte na dítě, jehož rodiče budou chtít kvůli natrhlému svetru vaši jídelnu žalovat. Anebo podá hromadnou žalobu více rodičů dětí nakažených salmonelou. Co pak?
více...


Lze na salmonelu uzavřít pojištění? Lze na salmonelu uzavřít pojištění? 25.02.2013, rubrika: Hygiena Při zachování všech hygienických a jiných pravidel by rozhodně k nákaze strávníků salmonelózou nemělo dojít. Ale co kdyby? Co kdyby i vaše jprovozovna musela řešit problém salmonelózy nebo jiného onemocnění z pokrmů? více...


Metylalkohol aneb koňská opera Metylalkohol aneb koňská opera 20.12.2012, rubrika: Hygiena Nejinak tomu bylo a je v případě metylalkoholu. Věc, o které si cvrlikajli už dávno vrabci na střeše, není nijakým nóvem. Celá alkoholová aféra nevznikla před několika zmíněnými týdny, ale pěkně kvasila celou novou tzv. demokratickou dobou. více...


Pojem „rozmrazeno“ a „ze zmrazeného polotovaru“ u cukrářských výrobků Pojem „rozmrazeno“ a „ze zmrazeného polotovaru“ u cukrářských výrobků 22.11.2012, rubrika: Hygiena Takže pokud např. listová trubička byla upečena ze zmraženého listového těsta, již by měla mít označení vyrobeno „ze zmrazeného polotovaru“ a neměla by být na trh uváděna jako „čerstvá“. více...


Pozor na označení výrobků / -3. Pozor na označení výrobků / -3. 21.11.2012, rubrika: Hygiena cukrářskými výrobky, jejichž základem jsou pekařské výrobky, které jsou dohotoveny pomocí náplní, polev, ozdob a kusového ovoce, nebo též výrobky, jejichž základem je pevná hmota vytvořená pomocí želírovacích látek bez pečení... více...


Pozor na označování výrobků / -2. Pozor na označování výrobků / -2. 20.11.2012, rubrika: Hygiena Jemné pečivo lze označit dále slovy vyjadřujícími recepturní nebo technologické zpracování, jako je "z listového těsta", "z kynutého listového těsta", "smažené", "z taženého těsta", "z litých hmot", "ze šlehaných hmot", "ze třených hmot"... více...


Proč my Češi tolik chlastáme? Proč my Češi tolik chlastáme? 14.09.2012, rubrika: Hygiena O kouření byla už řeč a fabriky kuřáků hulí dál o stošest. Ví se o aidsu, ale souloží se rizikově dál jen to mlaská. Máme metanolový problém a chlastá se dál. Je potřeba vědět jednu věc. A to, že na opití se nepodílí alkohol, ale člověk! více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7      další >>

Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.