Reklama |
Archiv zpráv
19.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Hmotu připravíme dle výše uvedených receptů. Cca 1/2 vyšlehané hmoty odeberem do misky a obarvíme potravinářskou barvou nebo kakaem. Obarvenou hmotu natřeme např. přes vzorovanou šablonu nebo pomocí speciálního vzorovaného pravítka.
více...
Plastická čokoláda
17.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobě smícháme glukozu a rozvar a zahřejeme na teplotu 32 stupňů. Směs nalijeme na čokoládu, která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme.
více...
K svatbě náleží i koláče
14.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Z másla a hladké mouky vypracujeme hmotu, ze které utvoříme menší čtverec asi 20x 20 cm. Ten zabalíme do těsta připraveného z dalších surovin, dvakrát převálíme a třikrát přeložíme jako u listového těsta.
více...
Kavárny mají svůj účel
12.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V dobré kaváně byl teď zákusek právě tak důležitý jako káva samotná. Tím se změnil i podíl obou pohlaví v klientele: přicházelo stále více žen, které své "hodinky povídání u kávy" přesunuly z domova do veřejných míst.
více...
Croccantino arachide
10.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dezerty dokážou povahu dané země zrcadlit jako máloco. Čokoláda patří k ingrediencím, bez nichž by se neobešly recepty v euroamerické kultuře. Stačí se však posunout kousek na východ a charakteristická vůně kakaa se vzduchem line méně a méně.
více...
Jak je to s vajíčky?
07.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V poslední době se pohled na celou věc změnil. Vejce již nejsou tak kritizována, vyzdvihuje se i jejich pozitivní přínos, který byl v době velkého tažení proti nim opomíjen. Jak to tedy s konzumací vajíček vidí odborníci dnes?
více...
Čokoláda ve vzpomínkách
05.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Součástí muzea je i tropický skleník, kde je udržována teplota 25 - 28 stupňů a mj. tu roste strom kakaovníku.
více...
Gumpasta
02.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Gumová pasta je lepší na praci nez například marcipan, je hladká, dá se vyhladit do tloušťky jako papir, ovšem po uschnuti tvrdne, tim pádem se i láme, proto se například do okvětnich listků květin/lilie/ dávají drátky apod.
více...
Čokoláda a temperace
30.04.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Poté co se nám podaří čokoládu zchladit, ji opatrně nahřejeme na teplotu, kdy již čokoládu budeme používat - pro tmavou čokoládu je to teplota 30 - 32°C, pro bílou a mléčnou čokoládu je to teplota 29 - 31°C
více...
Tvoříme turecký med
28.04.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Krátce předtím než dosáhneme požadované teploty, vložíme do vařící vodní lázně nádobu s bílkovým sněhem. Při dosažení 140 °C je nutno ihned hrnec v němž probíhá rozpouštění cukru stáhnout ze sporáku a podrobit intenzivnímu míchání.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |