Reklama
|
Cukrařina
Problematika pálené hmoty
04.02.2011 , rubrika: Cukrařina
Pečení je část technologického postupu, ve kterém lze nadělat mnoho chyb. Zásada je, že se pečící prostor musí předem vyhřát na teplotu 240 - 280oC, jakmile tuto teplotu nedosáhli, získali výrobky nízké, tvrdé.
více...
Plundrované těsto
01.02.2011 , rubrika: Cukrařina
Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout.
více...
Medové podhůří
24.01.2011 , rubrika: Cukrařina
Mouku, 40 dkg cukru moučky a jedlou sodu smícháme. Přidáme na kousky nákrájené máslo, vejce, med a mléko. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Nemělo by být lepivé, spíš vláčné. Pokud se lepí, přidáme navíc trochu mouky.
více...
V cukrárně od nevidím do nevidím
09.11.2010 , rubrika: Cukrařina
Také zahraniční návštěvníci České republiky naši klasickou cukrařinu vyhledávají. Trubičky, větrníky a vůbec všechny staročeské receptury jdou v našich cukrárnách nejvíc na odbyt. Používám pouze máslo a klasicku šlehačku, žádné náhražky.
více...
Citronové sušenky
18.10.2010 , rubrika: Cukrařina
Tyto sušenky se narodily pro milovníky citrónové chuti, možná lépe řečeno citrusové chuti, protože namísto citrónu můžeme použít také pomeranč nebo limetku. Jsou svěží a osvěžující.
více...
Cukrářský post v soutěžním týmu
14.10.2010 , rubrika: Cukrařina
Jinak je tomu ovšem v kombinaci dvou příbuzných řemesel, kdy cukrářský dekor bývá doplňkem kuchařských exponátů na soutěžní tabuli. Pozor, důležitý výraz - „bývá doplňkem“. – Je potřeba důrazně říci, že mylně, neřkuli až osudově mylně!
více...
|
Dnes je středa středa 2. dubna 2025
svátek slaví Erika, zítra Richard
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|