Reklama |
Archiv zpráv
Zkusme si zhotovit banketky
05.11.2012, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Výroba probíhá téměř stejně jako u ostatních druhů běžného pečiva, hlavním rozdílem je pouze gramáž.
Běžné pečivo se vyrábí z kynutých těst, jejichž základní složkou je pšeničná mouka hladká pekařská Speciál. více...
Dort - král cukrářského umu
02.11.2012, rubrika: Cukrařina
Dort je symbolem slavnostní příležitosti, narozeninových oslav, křtin, dosažených úspěchů. Dortová tvorba bývá mezi cukrářslými tvůrcï považována za královskou disciplínu cukrářského umění.
více...
Čokoláda made in Suisse
31.10.2012, rubrika: Cukrařina
ChuŤ vytváří technologie v podobě rafinovaného cukru s vhodnými vlastnostmi ke směsi s kakaem, včetně minimalizace nečistot v něm obsažených. Svůj podíl na chuťové popularitě čokolády měly i též speciální přísady koření.
více...
Slavnostní dort na počest vzniku ČSR
29.10.2012, rubrika: Akce a soutěže
V neděli 28. října přijeli do prostor Španělského sálu na Hradě i zástupci Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, kteří již tradičně připravili slavnostní dort k výročí vzniku samostatného státu, státnímu svátku České republiky.
více...
EU z nás dělá pitomce
26.10.2012, rubrika: Business
Ceny porostou nejen kvůli vyšší DPH. I výkupní ceny mléka půjdou nahoru. To se projeví na vyšších cenách mléčných výrobků. V Bruselu řeknou nějaké moudro, Češi začnou být papežštější než papež a začne se dělat jedna kravina za druhou.
více...
Výroba medoviny
24.10.2012, rubrika: Cukrařina
Bezpodmínečně je nutné aby byl med rozpuštěn dříve než se voda začne vařit, protože by med mohl karamelizovat a způsobil by porušení chuti medoviny. Medový roztok mícháme tak dlouho, až se přestane tvořit špinavá pěna
více...
Zmrzlina - ať mrzne nebo sněží
22.10.2012, rubrika: Cukrařina
Významnou složkou zmrzliny je především mléčný tuk, neboť ji dodává "hladkost". Čím vyšší je jeho obsah, tím vyšší je její kvalita. Neměl by však překročit zhruba dvanáctiprocentní hranici,běžně se ovšem pohybuje asi kolem poloviny této hodnoty.
více...
Kokosová pěna
17.10.2012, rubrika: Cukrařina
Z pěny vykrajujeme dvěma polévkovými lžícemi nočky, klademe na talíř, ozdobíme karamelovou smetanou a zbytkem toppingu. Nakonec ozdobíme lupínky pražených mandlí. Pěnu můžeme také připravit do pohárů nebo porcelánových misek.
více...
Cukrářská olympionička - Karolína Kocincová
05.10.2012, rubrika: Osobnosti
Erfurtské olympiády se zúčastní i český regionální tým Bidvest, jehož součástí je cukrářka Karolína Kocincová, o jejíž olympijské roli se s námi podělil management hotelu Kempinski Hybernská Prague.
více...
Francouzské čajové pečivo
03.10.2012, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Každá hmota z těchto receptů se náležitě s bílky rozředí a na stroji jemně utře. Hmota nesmí být příliž řídká, lépe je, když je hustší. Když ji máme správně utřenou a rozmíchanou, stříkáme na mastné, moukou posypané plechy různé vzorky.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |