Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Zkusme si zhotovit banketky Zkusme si zhotovit banketky 05.11.2012, rubrika: Pouze hlavní zprávy Výroba probíhá téměř stejně jako u ostatních druhů běžného pečiva, hlavním rozdílem je pouze gramáž.
Běžné pečivo se vyrábí z kynutých těst, jejichž základní složkou je pšeničná mouka hladká pekařská Speciál.
více...


Dort - král cukrářského umu Dort - král cukrářského umu 02.11.2012, rubrika: Cukrařina Dort je symbolem slavnostní příležitosti, narozeninových oslav, křtin, dosažených úspěchů. Dortová tvorba bývá mezi cukrářslými tvůrcï považována za královskou disciplínu cukrářského umění. více...


Čokoláda made in Suisse Čokoláda made in Suisse 31.10.2012, rubrika: Cukrařina ChuŤ vytváří technologie v podobě rafinovaného cukru s vhodnými vlastnostmi ke směsi s kakaem, včetně minimalizace nečistot v něm obsažených. Svůj podíl na chuťové popularitě čokolády měly i též speciální přísady koření. více...


Slavnostní dort na počest vzniku ČSR Slavnostní dort na počest vzniku ČSR 29.10.2012, rubrika: Akce a soutěže V neděli 28. října přijeli do prostor Španělského sálu na Hradě i zástupci Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, kteří již tradičně připravili slavnostní dort k výročí vzniku samostatného státu, státnímu svátku České republiky.
více...


EU z nás dělá pitomce EU z nás dělá pitomce 26.10.2012, rubrika: Business Ceny porostou nejen kvůli vyšší DPH. I výkupní ceny mléka půjdou nahoru. To se projeví na vyšších cenách mléčných výrobků. V Bruselu řeknou nějaké moudro, Češi začnou být papežštější než papež a začne se dělat jedna kravina za druhou. více...


Výroba medoviny Výroba medoviny 24.10.2012, rubrika: Cukrařina Bezpodmínečně je nutné aby byl med rozpuštěn dříve než se voda začne vařit, protože by med mohl karamelizovat a způsobil by porušení chuti medoviny. Medový roztok mícháme tak dlouho, až se přestane tvořit špinavá pěna více...


Zmrzlina - ať mrzne nebo sněží Zmrzlina - ať mrzne nebo sněží 22.10.2012, rubrika: Cukrařina Významnou složkou zmrzliny je především mléčný tuk, neboť ji dodává "hladkost". Čím vyšší je jeho obsah, tím vyšší je její kvalita. Neměl by však překročit zhruba dvanáctiprocentní hranici,běžně se ovšem pohybuje asi kolem poloviny této hodnoty. více...


Kokosová pěna Kokosová pěna 17.10.2012, rubrika: Cukrařina Z pěny vykrajujeme dvěma polévkovými lžícemi nočky, klademe na talíř, ozdobíme karamelovou smetanou a zbytkem toppingu. Nakonec ozdobíme lupínky pražených mandlí. Pěnu můžeme také připravit do pohárů nebo porcelánových misek.
více...


Cukrářská olympionička - Karolína Kocincová Cukrářská olympionička - Karolína Kocincová 05.10.2012, rubrika: Osobnosti Erfurtské olympiády se zúčastní i český regionální tým Bidvest, jehož součástí je cukrářka Karolína Kocincová, o jejíž olympijské roli se s námi podělil management hotelu Kempinski Hybernská Prague.
více...


Francouzské čajové pečivo Francouzské čajové pečivo 03.10.2012, rubrika: Pouze hlavní zprávy Každá hmota z těchto receptů se náležitě s bílky rozředí a na stroji jemně utře. Hmota nesmí být příliž řídká, lépe je, když je hustší. Když ji máme správně utřenou a rozmíchanou, stříkáme na mastné, moukou posypané plechy různé vzorky. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.