Reklama |
Archiv zpráv
Croissanty rodáka z Vimperka miluje i Jamie Oliver
29.08.2012, rubrika: Cukrařina
"Používáme belgickou čokoládu, francouzskou mouku, irské máslo, ale třeba i český mák. Všechno se dělá ručně, a to i naše výtečné croissanty, které prokládáme máslem," vypočítává Jan Hanžl mladší.
více...
Anna Strnadlová - představitelka emotivního projevu výtvarné fantazie
27.08.2012, rubrika: Osobnosti
Anna je schopná se napnout do výšin inspirace, která může sehrát veledůležitou roli v dosažení jejího uměleckého snu, jež je zaklet v lesku zlaté olympijské medaile.
více...
Kávový dezert - KARINA Moccacino
24.08.2012, rubrika: Recepty
suroviny spojíme a necháme cca 5 minut bobtnat. Poté krátce mícháme při pomalé rychlosti do hladké a homogenní konzistence. Dávkujeme na plech s okra-jem a pečícím papírem 60 x 20 cm a uhladíme.
více...
Kopečková nebo točená - souboj ledových titánů
22.08.2012, rubrika: Cukrařina
Výhodou dražší kopečkové zmrzliny je ovšem možnost vyrobit téměř jakoukoliv příchuť a to včetně druhů s kousky čokolády, ovoce nebo ořechů, což je u točené zmrzliny nemožné.
více...
Smetanové bonbóny
20.08.2012, rubrika: Cukrařina
Základem pro vlastní výrobu čokoládových bonbonů bývá často ganache (čti ganáš). Jedná se o směs smetany a čokolády, kdy vzájemný poměr obou surovin mívá různé složení a řídí se účelem jeho použití.
více...
Dortové těsto
17.08.2012, rubrika: Cukrařina
Máslo utřeme (ušleháme ručním šlehačem) do pěny, přidáme cukr s kakaem , žloutky a citrónovou šťávu nebo rum a dále třeme, pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků.
více...
Čerstvé nebo dopečené pečivo?
15.08.2012, rubrika: Business
Čeští pekaři jsou terčem kritiky, že neumí vyrábět kvalitní pečivo, na rozdíl od pekařů například v Německu nebo Rakousku. Což není pravda. Je to začarovaný kruh - lidé volají po kvalitě, ale kupují levné výrobky, což se odráží v nabídce obchodníků.
více...
Pečivo a víno
14.08.2012, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Rovněž perník dokáže vytvořit dokonalou osobitou chuťovou symfonii. Nerozhoduje zda se jedná o medový či kořeněný perník, protože v hlavní roli vystupují přísady jako jsou skořice, koriandr, muškátový ořech piment či hřebíček.
více...
Jak tvoří cukrářští umělci
10.08.2012, rubrika: Cukrařina
Klání s cílem zjištění své vlastní formy, hodnot soupeřů a též i způsobu rozhodování hodnotících komisařů, z nichž mnozí z přítomných budou i též olympijskými arbitry v podzimním Erfurtu.
více...
Vůně štrůdlů
08.08.2012, rubrika: Akce a soutěže
Tyrolskou hospůdku provonělo dvaadvacet štrůdlů. Sedm soutěžících se účastnilo kategorie jablečných štrůdlů a čtyři účastníci přinesli slané štrůdly. Sedm soutěžících se účastnilo kategorie jablečných štrůdlů a čtyři účastníci přinesli slané štrůdly.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |