Reklama |
Archiv zpráv
Johnyho růže z marcipánu / -2.
23.05.2012, rubrika: Recepty
Pokud chceme větší, nebo rozkvetlejší růži, můžeme přidat další čtyři okvětní lístky … připravíme si o něco silnější základní kolečka (kolem 5 – 6 g), abychom si mohli ponechat silnější střed, jinak se lístky budou ohýbat.
více...
Johnyho růže z marcipánu / -1.
22.05.2012, rubrika: Recepty
Poté co jsme vytvořili základ, přiložíme další tři okvětní lístky růže … stále si vystačíme s počáteční velikostí kolečka (3 – 4 g marcipánu, kolečko o průměru 2,5 cm před ztenčením okrajů – po ztenčení kolem 4 cm v průměru).
více...
Třešňový dort
21.05.2012, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dort na povrchu zdobený koktejlovou třešní a čokoládovým lístkem, které jsou vloženy na pusince šlehačky. Na řezu pláty kakaového korpusu spojené třešňovou šlehačkou obohacenou o vypeckované kompotované třešně.
více...
Co vše je a není čokoládou
19.05.2012, rubrika: Suroviny
Čokoládová hmota je směs kakaové hmoty a cukru s přísadou nebo bez přísady kakaového másla. Čokoládový prášek je čokoládová hmota zpracovaná na prášek.
více...
Špatné jídlo z Polska nejde zastavit. Češi už ale zpozorněli
16.05.2012, rubrika: Hygiena
Polská strana se do žádných radikálních kroků nehrne a problémy, které má Česko s polskými potravinami, jako by severní sousedy nijak zvlášť netrápily. A tak už se třetí měsíc jedná v podstatě bez výsledku.
více...
Kávová zrna
14.05.2012, rubrika: Recepty
Na druhý den po vyšlehání, děláte tvary které obalíte v marcipánové hmotě a nakonec ztuhlé v marcipánové hmotě obalené kávové zrna namočíme do čokolády. Nevím jestli budete dělat zrna z celé dávky (pro začátek stačí polovina, je toho dost).
více...
Legendární zmrzlina Ben & Jerry´s dnes vyjíždí na turné po Česku
12.05.2012, rubrika: Cukrařina
Sladká zmrzlinová vlna zasáhne Českou republiku se čtyřmi lahodnými příchutěmi: Strawberry Cheesecake, Chocolate Fudge Brownie, Cookie Dough a novinkou tohoto léta Caramel Chew
více...
Festival potěší pivaře i milovníky čokolády
10.05.2012, rubrika: Akce a soutěže
Vedle čokoládových lanýžů, jejichž výrobě se věnuji celoročně, jsem začala experimentovat se 100% kakaem společně s praženými kakaovými boby jako ingrediencí ve slaných pokrmech.
více...
Máslové karamelky - "FUDGE"
07.05.2012, rubrika: Recepty
Směs rozpouštíme v mikrovlnné troubě asi 3 až 5 minut, během té doby( asi každé 1 a půl minuty) 3x vymícháme. Opět velmi dobře vymícháme a vylijeme na máslem namazaný čistý plech a naznačíme špachtlí kostičky.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |