Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Výčet sladkostí Výčet sladkostí 10.04.2012, rubrika: Cukrařina Čokoládu při rozpouštění zahřívejte pomalu a pozor na přehřátí – tmavá by neměla přesáhnout 49° C, mléčná a bílá 43° C. Přehřátí poškodí chuť a poruší fyzikální vlastnosti jednotlivých ingrediencí čokolády.
více...


Makový hřbet Makový hřbet 02.04.2012, rubrika: Pouze hlavní zprávy Žloutky, cukr, moučka a tuk třeme do pěny za postupného přidávání vody. Hrubou mouku smícháme s pečivovým práškem, ořechy, mákem a mletou skořicí. Vyšleháme z bílků tuhý sníh. více...


Moravský pohár - kroměřížská dortová exhibice / -3. Moravský pohár - kroměřížská dortová exhibice / -3. 24.03.2012, rubrika: Akce a soutěže Rovná desítka cukrářských výstavních soutěží je za námi a vlnovka soutěžní trasy se již začala vinout do jihovýchodního cípu republiky, do Bzence. Úroveň dosažená cukrářkami a cukráři v Kroměříži je pro bzenecké vhozenou rukavicí více...


Moravský pohár - kroměřížská dortová exhibice / -2. Moravský pohár - kroměřížská dortová exhibice / -2. 23.03.2012, rubrika: Akce a soutěže Obvyklá tříbarevná hodnotící pásma měla ve zlatém provedení čtyři soutěžící, což jasně napovídalo, že jeden se bude muset smířit s „bramboračkou“. Bohužel orel na rubu mince padl pro domácí soutěžící Veroniku Vaculovou. více...


Moravský pohár - kroměřížská dortová exhibice / -1. Moravský pohár - kroměřížská dortová exhibice / -1. 22.03.2012, rubrika: Akce a soutěže Vkročit do prostor sálu kroměřížské školy bylo tentokrát zcela něčím jiným než dříve, kdy není myšlen interiérový prostor školy samotné, ale soutěže jako takové, kdy pohled na zhotovené výrobky uštědřil doslovně ránu mezi oči. více...


Nadoblačná cukrařina Nadoblačná cukrařina 20.03.2012, rubrika: Cukrařina Kam je až cukrářské umění schopno zajít nám předvádí přehled ze světových soutěžních scén "Artistika" o nejlepší skulpturu z potravinářské suroviny. Autorství náleží tzv. horním desetitisícům vyvolených, kteří tvoří místo rukou srdcem. více...


Cukrárenské veletržní hity Cukrárenské veletržní hity 18.03.2012, rubrika: Cukrařina Veletržní zahraniční hity jsou již v dnešní době i hity domácími. Přesto se zkusmo podívejme co případně v některém detailu může být v Itálii, jedné z největších cukrárenských velmocí světa, odlišného oproti tomu co se u nás vidí možná zřídka. více...


To snad není možné, další michelinská hvězda! To snad není možné, další michelinská hvězda! 16.03.2012, rubrika: Osobnosti Rozhodně mně nenapadlo, že nadchneme i inspektory Michelinu tak, že nám dají hvězdičku," říká šéfkuchař Oldřich Sahajdák poté, co zjistil, že La Degustation dostala v aktuálním vydání michelinského bedekru prestižní hvězdičku.
více...


Roman PAULUS - první ryze český  Michelin Roman PAULUS - první ryze český Michelin 15.03.2012, rubrika: Osobnosti Duchovním, ale i biologickým otcem tohoto velkého a v plné opravdovosti národního úspěchu, je bezesporu Roman Paulus, jehož profesní přítomnost ve vídeňském Hiltonu či londýnským Savoyi byla dobře nasměrovaným kormidlem k současnému úspěchu. více...


Zkoušíme fondán Zkoušíme fondán 13.03.2012, rubrika: Cukrařina voda s cukrem se za stálého míchání vaří na správnou hustotu, kterou poznáme takto: do vařícího se cukru vložíme drátěné očko cca 1 cm velké, ve kterém se po vyjmutí vytvoří cukrová blána. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.