Reklama |
Archiv zpráv
Rozkřápnutá vejce ...
11.03.2012, rubrika: Suroviny
Za druhé, kdo vůbec takovéto chovy povolil, v nichž se již po mnohé generace slepice takto mačkají. Vždyť je to zase jen honba za ziskem, jehož nástrojem a zároveň obětí, včetně nebohé slepice, je člověk.
více...
Že by medovník takto?
09.03.2012, rubrika: Recepty
Včera jsem dělala zkušební medovník (mám ho dělat jako svatební dort) a našla jsem tento recept na Cukrář .cz a podle něj jsem to udělala stěmito obměnami. Povedl se dokonale, chuť, barva a vůně je autentická jako u originálu.
více...
Děkujem ti vládo za to, žes zdražila nám vejce
08.03.2012, rubrika: Cukrářská poezie
Děkujem ti vládo za to,
- žes zdražila nám vejce, - nekoupíme jich už plato - a jíst budem mravence. - více...
GASTROJUNIOR - pořád stejný nebo stále udržující vysoký standard?
07.03.2012, rubrika: Akce a soutěže
Co je lepší napsat? Že jsme viděli skoro totéž co před 18 léty nebo že soutěž je tak vyspělá, že si udržela vysoký standard po dlouhou dobu 18 roků?
více...
Sacharin versus cukr
02.03.2012, rubrika: Suroviny
Cukr je svým složením uhlohydrát, je ze všech potravin nejčistší a neobsahuje vodu. Sacharid je chemický preparát vyrobený složitou cestou z mezivýrobků dehtu kamenouhelného a chemicky je to kyselina orlosulfaminobenzoová nebo její sodná sůl.
více...
Francouzský Croqembouche
27.02.2012, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Výrobek je ryze francouzskou specialitou sestávající z odpalované hmoty plněné pařížským krémem, avšak ne tím, který je u nás znám jako čokoládový krém. Jedná se o francouzský vařený puding ze žloutků a hladké mouky, dochucený rumem.
více...
Kyprost těsta
23.02.2012, rubrika: Cukrařina
Listové máslové těsto se zase zvedá a listuje na vrstvy působením vodních par v těstě obsažených a přítomný tuk je zábranou pro jejich únik, a ty se v těstě roztahují a dochází tak ke zvedání jeho jednotlivých vrstev.
více...
Budiž stříbro pozlaceno - národní tým ve Stuttgartu
21.02.2012, rubrika: Akce a soutěže
Protože tým, který je v neustálé olympijské bodové snaze se odít do zlatého roucha a který se už nejednou dílčím způsobem soukal do jednoho z jeho rukávů, nakonec v závěrečném hodnocení odcházel z pódia ve skromnějším stříbře
více...
SIGEP - FRIGOMAT a zmrzlinové vitríny v Rimini / - 8.
19.02.2012, rubrika: Cukrařina
Co vitrína, to jiný tvar, výraz a osobitá mluva působnosti, je krédo ItalProget designu. A za tím si i stojí a předkládá i v tomto předsevzetí zákaznickým masám riminského veletrhu, se speciálním zaměřením na zákazníka.
více...
SIGEP - FRIGOMAT a jeho zmrzlinoví Titáni / -7.
15.02.2012, rubrika: Akce a soutěže
Souhrn všech uvedených předností výrobníků ZNAČKY frigomat a její serie TITAN, řadí tyto italské výrobníky směsí točené znrzliny mezi absolutně nejlepší ve svém oboru.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |