Reklama |
Archiv zpráv
Vánoční recepty - Sněhulák
30.11.2011, rubrika: Recepty
Těsto vyrolujeme na sílu 3 mm a vypíchneme sněhuláky. Vložíme na plech a při teplotě asi 200 °C odpečeme po dobu 5 minut. Vychladnuté sněhuláky spojíme pomerančovým krémem dohromady.
více...
Kdy začíná být cukrařina uměním
27.11.2011, rubrika: Cukrařina
A to je jenom řeč o základním cukrářském umu, který nemůže dělat každý. A to se už dostáváme do oblasti, ze které nám pozvolna ustupuje do pozadí běžná rutina a která začíná vystupovat po prvních schůdcích do pater umění.
více...
Čokoládový zákusek s tekutou náplní
25.11.2011, rubrika: Cukrařina
Do rozpuštěné čokoládové hmoty o střední teplotě opatrně a v menších dávkách za stálého míchání vmícháváme žloutky sněhovou metlou tak dlouho, až dojde k dokonalé vazbě mezi oběma hmotami.
více...
Jak se vyráběl tovární perník a marcipán
24.11.2011, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pec na pečení marcipánu musela být zahřátá na 200 – 220 stupňů a zboží se pak různě glazurovalo, čokoládovalo apod. Posledním úkonem bylo balení, kdy se produkty vkusně balily nebo ukládaly volně do krabic.
více...
Moravský pohár v zimním spánku - prozatím... !
22.11.2011, rubrika: Cukrařina
V cukrářské ose Brno - Bzenec - Kroměříž má pro příští rok pořadatelskou povinnost posledně z jmenovaných a tak se opět sjede plejáda tvůrkyň dortových monumentů, aby předvedla své umění v této atraktivně soutěžní disciplíně.
více...
Zmrzlinový medvěd na Gastrofestu a evidenční systémy - společnost CESK a.s.
19.11.2011, rubrika: Akce a soutěže
Návštěvníkům se naskytla pozoruhodná podívaná, jež rozzářila především dětské oči. Z veletržního stánku hleděl na přítomné medvěd, který kývavými pohyby hlavou lákal kolemjdoucí k ochutnání točené zmrzliny.
více...
Koláčová rozhledna na Čerchově
17.11.2011, rubrika: Akce a soutěže
Houstounští si zadali do osobního předsevzetí každoroční rekordy, které vytváří ve spolupráci s jihočeským Gastrofestem, kdy pro tentokrát koláčový obklad tvořil už pátý pokus jejich snahy o vytvoření něčeho, co zde ještě nebylo.
více...
Budějovické mlsání 2011
14.11.2011, rubrika: Akce a soutěže
Budějovické výstaviště v době svého podzimního Gastrofestu mělo i krásnou, ale především sladkou vsuvku, kterou zajišťovala soutěž pod názvem hovořícím srozumitelnou řečí - Budějovické mlsání -.
více...
Zákusky
11.11.2011, rubrika: Hygiena
Kromě náplní se používají na dohotovení cukrářských výrobků také polevy. Docílí se tím lepší vzhled výrobku a zlepší se i jeho chuťové vlastnosti, popřípadě se i prodlouží trvanlivost.
více...
Fondánová hmota a její zpracování
10.11.2011, rubrika: Cukrařina
Pro různé způsoby použití je někdy potřeba upravit konzistenci. K tomu doporučujeme použít cukrový sirup, zcela výjimečně a jen v malém množství vodu. Fondán můžeme snadno obarvit potravinářskými barvivy, či ochutit různými aromaty.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |