Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Vánoční recepty - Sněhulák Vánoční recepty - Sněhulák 30.11.2011, rubrika: Recepty Těsto vyrolujeme na sílu 3 mm a vypíchneme sněhuláky. Vložíme na plech a při teplotě asi 200 °C odpečeme po dobu 5 minut. Vychladnuté sněhuláky spojíme pomerančovým krémem dohromady. více...


Kdy začíná být cukrařina uměním Kdy začíná být cukrařina uměním 27.11.2011, rubrika: Cukrařina A to je jenom řeč o základním cukrářském umu, který nemůže dělat každý. A to se už dostáváme do oblasti, ze které nám pozvolna ustupuje do pozadí běžná rutina a která začíná vystupovat po prvních schůdcích do pater umění. více...


Čokoládový zákusek s tekutou náplní Čokoládový zákusek s tekutou náplní 25.11.2011, rubrika: Cukrařina Do rozpuštěné čokoládové hmoty o střední teplotě opatrně a v menších dávkách za stálého míchání vmícháváme žloutky sněhovou metlou tak dlouho, až dojde k dokonalé vazbě mezi oběma hmotami.
více...


Jak se vyráběl tovární perník a marcipán Jak se vyráběl tovární perník a marcipán 24.11.2011, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pec na pečení marcipánu musela být zahřátá na 200 – 220 stupňů a zboží se pak různě glazurovalo, čokoládovalo apod. Posledním úkonem bylo balení, kdy se produkty vkusně balily nebo ukládaly volně do krabic.
více...


Moravský pohár v zimním spánku - prozatím... ! Moravský pohár v zimním spánku - prozatím... ! 22.11.2011, rubrika: Cukrařina V cukrářské ose Brno - Bzenec - Kroměříž má pro příští rok pořadatelskou povinnost posledně z jmenovaných a tak se opět sjede plejáda tvůrkyň dortových monumentů, aby předvedla své umění v této atraktivně soutěžní disciplíně. více...


Zmrzlinový medvěd na Gastrofestu a evidenční systémy - společnost CESK a.s. Zmrzlinový medvěd na Gastrofestu a evidenční systémy - společnost CESK a.s. 19.11.2011, rubrika: Akce a soutěže Návštěvníkům se naskytla pozoruhodná podívaná, jež rozzářila především dětské oči. Z veletržního stánku hleděl na přítomné medvěd, který kývavými pohyby hlavou lákal kolemjdoucí k ochutnání točené zmrzliny. více...


Koláčová rozhledna na Čerchově Koláčová rozhledna na Čerchově 17.11.2011, rubrika: Akce a soutěže Houstounští si zadali do osobního předsevzetí každoroční rekordy, které vytváří ve spolupráci s jihočeským Gastrofestem, kdy pro tentokrát koláčový obklad tvořil už pátý pokus jejich snahy o vytvoření něčeho, co zde ještě nebylo.
více...


Budějovické mlsání 2011 Budějovické mlsání 2011 14.11.2011, rubrika: Akce a soutěže Budějovické výstaviště v době svého podzimního Gastrofestu mělo i krásnou, ale především sladkou vsuvku, kterou zajišťovala soutěž pod názvem hovořícím srozumitelnou řečí - Budějovické mlsání -.
více...


Zákusky Zákusky 11.11.2011, rubrika: Hygiena Kromě náplní se používají na dohotovení cukrářských výrobků také polevy. Docílí se tím lepší vzhled výrobku a zlepší se i jeho chuťové vlastnosti, popřípadě se i prodlouží trvanlivost. více...


Fondánová hmota a její zpracování Fondánová hmota a její zpracování 10.11.2011, rubrika: Cukrařina Pro různé způsoby použití je někdy potřeba upravit konzistenci. K tomu doporučujeme použít cukrový sirup, zcela výjimečně a jen v malém množství vodu. Fondán můžeme snadno obarvit potravinářskými barvivy, či ochutit různými aromaty.

více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.