Reklama |
Archiv zpráv
GastroHradec -16. ročník / -1.
15.04.2011, rubrika: Akce a soutěže
Při pohledu na cukrářskou listinu se nám naskytne obraz jasné cukrářské dominanty bzenecké školy, jmenovitě Moniky Kroupové a Lenky Wölfelové za asistence celého pedagogického sboru.
více...
Velikonoční recepty - FIALA
14.04.2011, rubrika: Recepty
Po vychladnutí potřeme šlehačkou s vaječným koňakem.
Necháme minimálně 1 hodinu vychladit v lednici. Polijeme (zatřeme) tenkou vrstvou želu. Dělíme na řezy a zdobíme šlehačkou a dekorem. více...
Mascarpone
12.04.2011, rubrika: Recepty
Do kastrolu nalejeme vodu tak, aby se dno mísy dotýkalo hladiny vody, ale aby mísa stále seděla na okrajích kastrolu. Odejmeme mísu a kastrol položíme na střední plotnu a vodu přivedeme k varu.
více...
Kokosová pěna s karamelem
08.04.2011, rubrika: Recepty
Směs na kokosovou pěnu Nestlé vyšleháme se studeným mlékem do husté pěny a dáme vychladit. Smetanu mírně našleháme (musí zůstat tekutá) a zamícháme 2/3 karamelového toppingu Nestlé.
více...
Čokoládové království
07.04.2011, rubrika: Cukrařina
To platí i pro většinu dortů. Na surovinách je nikdo neošidil, řada z nich však má příliš suchý základ. Třeba čokoládový řez vyniká skvělou náplní z kvalitní tmavé čokolády, ta je však obklíčena právě suchými pláty těsta.
více...
Sladká míza javoru
06.04.2011, rubrika: Cukrařina
Na pečení tohoto koláče se nejčastěji používají sirupy označované jako "medium amber" a "dark amber", tedy výraznější a tmavší varianty této lepivé delikatesy. Nejsvětlejší typ javorového sirupu, který má také nejjemnější chuť
více...
Pěna Surprise
05.04.2011, rubrika: Recepty
Směs na kokosovou pěnu Nestlé vyšleháme se studeným mlékem do husté pěny. Na dno pohárů položíme krájené broskve. Cukrářským sáčkem s velkou trubičkou nastříkáme ušlehanou pěnu.
více...
V království čtvercové čokolády
03.04.2011, rubrika: Cukrařina
V přízemí nás vítá s možností dát si kávu, čokoládu, něco sladkého k tomu a na chvilku posedět (schokolateria). A také je zde umístěna atrakce provozovny - schokokreation neboli možnost nechat si vyrobit tabulku čokolády přesně podle vašich představ.
více...
Inovace cukrářského GastroHradce
01.04.2011, rubrika: Akce a soutěže
V letošním ročníku Vás jistě upoutá prezentace Národního teamu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, který na Gastro Hradci předvede „generálku“ na olympiádu spojenou i s ochutnávkou soutěžních pokrmů.
více...
Moravský pohár - v dortové tvorbě / -3.
30.03.2011, rubrika: Akce a soutěže
Vstupními surovinami soutěžního exponátu byly žloutková šlehačka, jahody a vaječný likér. Korpus dortu vytvářel Sacher dort, který byl připraven samostatným ušleháním žloutků za přilévání oleje.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |