Reklama |
Archiv zpráv
Okteto cukrářských variant Pavlíny Berziové / -7.
10.10.2010, rubrika: Cukrařina
Tento výrobek náleží do oblasti lehkých dortů, kde je dekorací čokoládová mašle připravená z tukové polevy Mohrenglanz. Do dortu je vsazena mřížka z odpalované hmoty. Dort je nazdobený ovocem, ale i čokoládovou dekorací.
více...
Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / -6.
09.10.2010, rubrika: Cukrařina
Tento dort je v tomto případě zhotoven s přísadou mraženého ovoce, s použitím přípravku KABI, který nám udržuje šťávu v ovoci. Předností tohoto dortu je kromě chuti jeho dobrá porcovatelnost na stejné části.
více...
Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / - 5.
08.10.2010, rubrika: Cukrařina
Roli dekorace se s úspěchem zhostí křupinka z těsta, talíř se dozdobí karamelovou omáčkou a jako doplněk použijeme čerstvé ovoce.
Jedná se o jednodušší moučník, podávaný na talířku, kdy dle vlastní fantazie použijeme atraktivní doplňky. více...
Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / - 4.
07.10.2010, rubrika: Cukrařina
Mousse je lehký krém, který se šlehá pouze s mlékem, čili příprava je hotová během několika málo minut.
Pokud se tento výrobek podává v restauracích, tak během doby než kuchař připraví pokrm, cukrář lehce zhotoví tento dezert. více...
Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / -3.
06.10.2010, rubrika: Cukrařina
Čokoládové bonbony se svou svébytností ústící v oblibou začínají drát na talíře cukrárenských a kavárenských stolků. Dodejme, že nejenom tam. Půvabný čokoládový bonbónek dokáže zpříjemnit chvíle posezení a navodit příjemnost duševní pohody.
více...
Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / -2.
05.10.2010, rubrika: Cukrařina
Dezert Pigna collada, který je obemknut čokoládovou mřížkou z tukové polevy Mohrenglanz. Čokoládová mřížka je velmi jemná ozdoba, do které když se zakrojí tak se mřížka lehce poddá příboru a v ústech se příjemně a lahodně rozplyne.
více...
Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / -1.
04.10.2010, rubrika: Recepty
Světlý mousse je neochucen a je vyhrazen pro námět cukrářského tvůrce, aby jej dochutil podle své představy či aktuálního požadavku vycházejícího z chuťových představ zákazníka.
více...
Lupina
07.09.2010, rubrika: Suroviny
Lupina je již zde a rozšiřuje nám množstevní rozsah luštěninových odrůd a věřme, že svými přednostmi v podobě přítomnosti bílkovin, či nízkým obsahem tuku, se brzy zařadí na seznam nákupních priorit.
více...
Jak se vyráběla zmrzlina bez mrazáků?
02.09.2010, rubrika: Cukrařina
Napadlo vás někdy zamyslet se nad tím, jak se asi dělala zmrzlina v dobách, kdy neexistovaly mrazáky? Odpověď naleznete na Sicílii, kde si uměli poradit ještě před vynálezem mrazáků.
více...
Účinky sladovacích preparátů na pečivo
30.08.2010, rubrika: Suroviny
V prvé řadě dodat kvasnicím v těstu živinu, aby mohly lépe kvasit, tj. více tvořit kysličníku uhličitého i podružných produktů kvašení a tím zvětšovat objem pečiva, jeho kyprost, dodat pečivu živost barvy a navíc být i živinou v pečivu samém.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |