Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Když se řekne Croquembouche Když se řekne Croquembouche 25.08.2010, rubrika: Cukrařina Croquembouche zaujímá na svatební tabuli ve Francii dominantní místo, které u nás náleží svatebnímu dortu, a obřad vstupu dvou mladých lidí do manželství bez této národní cukrářské dekorace je nemyslitelný. více...


Problematika pudinkového krému Problematika pudinkového krému 18.08.2010, rubrika: Tipy a triky Slabou vrstvou tohoto krému potřete povrch dortu před potahováním marcipánem či hmotou K2. Krém by měl zajistit aby potahová hmota nevlhla působením vlhkosti krému v dortu.
Můžete použít i krém připravený z bílé čokoládové polevy.
více...


Olympijská čokoláda Olympijská čokoláda 10.08.2010, rubrika: Cukrařina V rámci kampaně "Spots v Stripes" před olympijskými hrami v Londýně 2012 vytvořila agentura Fallon pro Cadbury nový produkt pomocí crowdsourcingu. Čokoláda s názvem "Spots v Stripes Challenge Bar" je dvojbarevná, v různých verzích, více...


Marokánky Marokánky 06.08.2010, rubrika: Recepty Svaří se dohromady voda, škrob. sirup, sušené mléko, cukr, margarín, kůra, buráky a rozinky. Po částečném vychladnutí se přidá mouka, zamíchá a sáčkem se stříkají na vymazaný plech hromádky, které pak stlačíme do placičky. více...


Croccantino arachide od Accordiho Croccantino arachide od Accordiho 04.08.2010, rubrika: Recepty V pánvi s tlustým dnem (nejlépe mosazné) připravíme karamel - cukr pomaličku mícháme do husté zlaté tekutiny. Mícháme čím dál intenzivněji, aby se karamel nepřipaloval. více...


Sladké letní osvěžení & s Philadelphií v kuchyni Sladké letní osvěžení & s Philadelphií v kuchyni 02.08.2010, rubrika: Recepty Smoothie z lesního ovoce a pro děti barevné zmrzliny, které jsou díky 100% přírodním ingrediencím ve Philadelphii zdravým pochutnáním a odměnou. Všechny tyto recepty se dají připravit také v odlehčené verzi, při použití sýru Philadelphia light. více...


Domácí zmrzlina Domácí zmrzlina 30.07.2010, rubrika: Cukrařina Druhý den směs bude velice hustá. Zamíchat směs, vložit do zmrlinového strojku a postupovat podle pokynů výrobce. Nemáme-li strojek, pak směs našlehat elektrickým šlehačem a vložit do mrazáku. více...


Kakao a čokoláda v mantinelech Kakao a čokoláda v mantinelech 26.07.2010, rubrika: Suroviny Čokoládová hmota je směs kakaové hmoty a cukru s přísadou nebo bez přísady kakaového másla. Čokoládový prášek je čokoládová hmota zpracovaná na prášek.
Kakaové máslo je tuk získaný z kakaové hmoty, upravené na rozpustný nebo nerozpustný stav. více...


Co je vlastně odlehčená cukrařina Co je vlastně odlehčená cukrařina 22.07.2010, rubrika: Cukrařina Co je vlastně tzv. "odlehčená cukrařina"? Existuje vůbec něco takového??? Já se obávám, že jakási lehčí forma cukrařiny neexistuje, protože naše cukrařina je založena na máslových krémech, živočišné šlehačce a korpusech z bílé mouky. více...


Kůrka musí zvonit 20.07.2010, rubrika: Recepty Ráno už stačí formy s těstem vložit do trouby vyhřáté na dvě stě stupňů a nechat hodinu péct. "Ještě horký chleba vyklopte z formy a teprve potom jej nechejte vychladnout," popisuje osvědčený postup pekařka. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.