Reklama |
Archiv zpráv
Faktory ovlivňující šlehatelnost bílků
29.08.2008, rubrika: Suroviny
Vaječné bílky ze kterých se získává pěna, která je základem pro výrobu zejména šlehaných hmot, jsou koloidním roztokem, který má své vlastnosti kdy se např. zvýšenou teplotou mění nevratným dějem (tzv. koagulací), ze solu na gel.
více...
Dortové variace
20.08.2008, rubrika: Cukrařina
Cukrářský obor se vyznačuje v oblasti gastronomie výjimečnou výsadou pojímat svět prostřednictvím svého tvůrce v podobě výtvarného námětu, který přibližuje vjemu diváka jeho hodnotnou realizaci mnohdy povýšenou a abstraktní podobu.
více...
Poslední sbohem velké legendě české kuchyně - Ladislav Nodl
07.08.2008, rubrika: Osobnosti
Ten kdo znal pana Nodla, těžko by si asi pomyslel, že by jednoho dne mohla protnout kuchařský svět zpráva mající souvislost s jeho definitivním odchodem z tohoto světa. A přesto všemocný vládce „pan Život“ určil jinak…
více...
Dorty na jiný způsob
15.06.2008, rubrika: Cukrařina
Mnohokrát hledáme způsob tvaru a barevnosti dortu zhotovovaného pro slavnostní i běžnou příležitost.
Připravili jsme pro vás ukázku jednoduchého provedení ve kterém hraje zpočátku hlavní roli jednoduchost s dominantou dortové ozdoby. více...
Pečivo
11.06.2008, rubrika: Cukrařina
Oddělíme žloutky od bílků. Změklý tuk dobře vyšleháme, postupně přidáme polovinu cukru se žloutky a utřeme do pěny. Za stálého tření vmícháme střídavě po lžících mouku a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh do kterého zašleháme lžíci cukru .
více...
Dorty z Číny
09.06.2008, rubrika: Cukrařina
Dorty z Číny znázorňují asijský smysl pro malebnost a pohrání si s detailem. Tento způsob projevu si asijské, potažmo čínské výtvarné umění zachovává dodnes s jeho převedením do gastronomického oboru a uplatněním i v cukrářské tvorbě tvorbě.
více...
Cukrářské rady našich čtenářů
28.05.2008, rubrika: Recepty
V příspěvcích se objevují různé připomínky a návody jak si pomoci v různých nesnázích. Některé z nich konzultujeme s odborníky na danou problematiku a pro naši čtenářskou obec je předkládáme v souhrnu informací.
více...
- Kde je vůle, tam je polovina potíží již dopředu pokořena -
19.05.2008, rubrika: Osobnosti
Vídáme ji často tam kde se soutěží v cukrářské tvorbě, nebo kde se dužnatý plod ovoce a zeleniny poddává ostří nože, či ve tvorbě obrazu studené ku Všichni ji pokaždé poznají a přesto se s ní zná málokdo, přestože ji nikdy nelze přehlédnout.
více...
Jak získat zpět štíhlou linii s prémií zdravotního efektu
13.05.2008, rubrika: Akce a soutěže
Symbolem ženské přítažlivosti bývá tvar její postavy, která možností různých polohových proměn má schopnost vyjadřovat rozličnost podob, výrazů i emocí a je výrazným sdělením toho, co bývá vnímáno pod pojmem kouzlo ženy.
více...
Cukrářka Aňa otvírá krám
12.05.2008, rubrika: Osobnosti
Je v tom kombinace idealismu, naivity a dětského snu. A hlavně, já potřebuju k životu kavárnu. A tady v naší čtvrti chyběla. Léta tu sice byla, ale taková už vysloužilá, takže když se na plotě objevila cedulka "k pronájmu", tak mi to prostě nedalo.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |