Cukrář.cz

Reklama



Cukrařina


Dorty z Číny 09.06.2008, rubrika: Cukrařina Dorty z Číny znázorňují asijský smysl pro malebnost a pohrání si s detailem. Tento způsob projevu si asijské, potažmo čínské výtvarné umění zachovává dodnes s jeho převedením do gastronomického oboru a uplatněním i v cukrářské tvorbě tvorbě. více...


Valentýnské vyznání lásky 12.02.2008, rubrika: Cukrařina Dej mně to, co cit má jméno,
násob jej též slovem vroucím,
- já dám tobě lásky věno, -
i s půvabem ve mně žhnoucím.

Není krásy větší v světě,
než splynutí našich duší,
chci být nektar v krásném květě,
a ty nechť máš křídla muší. více...


Vánoční recepty - Norimberský perník 09.12.2007, rubrika: Cukrařina Med s cukrem povaříme do vzkypění a necháme vychladnout. Do mísy prosijeme mouku a přidáme všechny uvedené suroviny od hřebíčku po pomerančovou esenci a řádně promícháme. více...


Vánoční recept - Ořechová závora 07.12.2007, rubrika: Cukrařina 100 g másla (pokojové teploty), cukru a soli uhněteme ručním hnětačem, rozšleháme vejce, přidáme mouku a uhněteme těsto, které vložíme do fólie a necháme odležet v chladu jednu hodinu. více...


Vanilkové rohlíčky á la Vídeň 05.12.2007, rubrika: Cukrařina Vanilkové rohlíčky náleží k tradičnímu vánočnímu pečivu, které umí zhotovit každá hospodyňka. Pro tentokrát jsme pro vás připravili recept ze samotné noblesní Vídně. Vzhledem k tomu, že dlouhodobé vzájemné soužití v dunajské monarchii. více...


Vánoční recept - Andělská šlépěj 04.12.2007, rubrika: Cukrařina Brazilské Vánoce jsou ovlivněny našich evropskými zvyklosti díky přistěhovalcům ze starého kontinentu, kteří přinesli obyčej vánočního stromku, dárků a Ježíška. Přesto vánoční pochoutky v této tropické zemi, mají díky vyšším teplotám odlišné složení více...


Gumpasta 17.04.2007, rubrika: Cukrařina Gumová pasta je lepší na praci nez například marcipan, je hladká, dá se vyhladit do tloušťky jako papir, ovšem po uschnuti tvrdne, tim pádem se i láme, proto se například do okvětnich listků květin/lilie/ dávají drátky apod. více...


Velikonoční beránek - z Německa 05.04.2007, rubrika: Cukrařina Beránkovou formu vymažeme tukem a vysypeme jemně namletou strouhankou.Tuk na pečení ručně rozšleháme do pěny. Vložíme cukr a vanilinový cukr a pozvolna vsypáváme v malých dávkách sůl za stálého šlehání až do jejího rozpuštění. více...


Velikonoční mrkvový řez 05.04.2007, rubrika: Cukrařina Upečenou hmotu převrácením plechu vyklepneme, stáhneme papír, hmotu obrátíme a dopečeme.
Po vychladnutí potřeme meruňkovou marmeládou a naneseme marcipánovou vrstvu. více...


Velikonoční beránci 03.04.2007, rubrika: Cukrařina Po upečení a zchladnutí převrácením formy beránka vyklepneme.
Necháme vychladnout, posypeme práškovým cukrem nebo potáhneme vanilkovým Mohrenglanzem. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25     
další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.