Reklama |
Cukrařina
Dorty z Číny
09.06.2008, rubrika: Cukrařina
Dorty z Číny znázorňují asijský smysl pro malebnost a pohrání si s detailem. Tento způsob projevu si asijské, potažmo čínské výtvarné umění zachovává dodnes s jeho převedením do gastronomického oboru a uplatněním i v cukrářské tvorbě tvorbě.
více...
Valentýnské vyznání lásky
12.02.2008, rubrika: Cukrařina
Dej mně to, co cit má jméno,
násob jej též slovem vroucím, - já dám tobě lásky věno, - i s půvabem ve mně žhnoucím. Není krásy větší v světě, než splynutí našich duší, chci být nektar v krásném květě, a ty nechť máš křídla muší. více...
Vánoční recepty - Norimberský perník
09.12.2007, rubrika: Cukrařina
Med s cukrem povaříme do vzkypění a necháme vychladnout. Do mísy prosijeme mouku a přidáme všechny uvedené suroviny od hřebíčku po pomerančovou esenci a řádně promícháme.
více...
Vánoční recept - Ořechová závora
07.12.2007, rubrika: Cukrařina
100 g másla (pokojové teploty), cukru a soli uhněteme ručním hnětačem, rozšleháme vejce, přidáme mouku a uhněteme těsto, které vložíme do fólie a necháme odležet v chladu jednu hodinu.
více...
Vanilkové rohlíčky á la Vídeň
05.12.2007, rubrika: Cukrařina
Vanilkové rohlíčky náleží k tradičnímu vánočnímu pečivu, které umí zhotovit každá hospodyňka. Pro tentokrát jsme pro vás připravili recept ze samotné noblesní Vídně. Vzhledem k tomu, že dlouhodobé vzájemné soužití v dunajské monarchii.
více...
Vánoční recept - Andělská šlépěj
04.12.2007, rubrika: Cukrařina
Brazilské Vánoce jsou ovlivněny našich evropskými zvyklosti díky přistěhovalcům ze starého kontinentu, kteří přinesli obyčej vánočního stromku, dárků a Ježíška. Přesto vánoční pochoutky v této tropické zemi, mají díky vyšším teplotám odlišné složení
více...
Gumpasta
17.04.2007, rubrika: Cukrařina
Gumová pasta je lepší na praci nez například marcipan, je hladká, dá se vyhladit do tloušťky jako papir, ovšem po uschnuti tvrdne, tim pádem se i láme, proto se například do okvětnich listků květin/lilie/ dávají drátky apod.
více...
Velikonoční beránek - z Německa
05.04.2007, rubrika: Cukrařina
Beránkovou formu vymažeme tukem a vysypeme jemně namletou strouhankou.Tuk na pečení ručně rozšleháme do pěny. Vložíme cukr a vanilinový cukr a pozvolna vsypáváme v malých dávkách sůl za stálého šlehání až do jejího rozpuštění.
více...
Velikonoční mrkvový řez
05.04.2007, rubrika: Cukrařina
Upečenou hmotu převrácením plechu vyklepneme, stáhneme papír, hmotu obrátíme a dopečeme.
Po vychladnutí potřeme meruňkovou marmeládou a naneseme marcipánovou vrstvu. více...
Velikonoční beránci
03.04.2007, rubrika: Cukrařina
Po upečení a zchladnutí převrácením formy beránka vyklepneme.
Necháme vychladnout, posypeme práškovým cukrem nebo potáhneme vanilkovým Mohrenglanzem. více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |