Reklama |
Cukrařina
Velikonoční hnízda
03.04.2007, rubrika: Cukrařina
Křehké těsto vyválíme na plát 4 mm a vykrájíme ve tvaru vajíček.
Vložíme na plech a krátce pečeme. Trubičkou č. 10 vytvoříme mandlovou korunu a na spodním plechu dopečeme. více...
Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem
02.04.2007, rubrika: Cukrařina
Písková hmota - 1000g SAND BASIC, 600g vajec, 500g jedlého oleje - Hněteme v hnětači s hákem na střední rychlost 2 - 3 minuty. Na konci krátce vmícháme oříškovou hmotu.
více...
Carmelo "Tonti" Sciampagna
28.02.2007, rubrika: Cukrařina
Na našem portále jsme před několika lety představili modelářské umění švýcarského trojnásobného mistra světa Elisea Tontiho, jehož tvorba spočívala v osobitém projevu, stojícího jednou nohou ještě ve světě realismu...
více...
Vytváření profilu znalce čokolády - krok třetí
09.02.2007, rubrika: Cukrařina
Chcete-li co nejvíce využít nových objevů, dělejte si pznámky o každé nové čokoládě s níž se setkáte a o tom, jak na vás zapůsobila. Tyto pznámky vytvoří základ vaší vlastní databáze čokolád.
více...
Vytváření profilu znalce čokolády - krok druhý
08.02.2007, rubrika: Cukrařina
Každému čtenáři položím pár otázek a snažím se sestavit jeho profil z hlediska čokolády. Jak byste mi odpověděli na tyto otázky:
více...
Vytváření profilu znalce čokolády - krok první
08.02.2007, rubrika: Cukrařina
Níže uvedená tabulka vám pomůže na první pohled zjistit, jaká čokoláda vám chutná nejvíce. Zároveň se z ní dozvíte, co dalšího by vám mohlo chutnat.
více...
Výtečné a rychlé tiramisu
17.01.2007, rubrika: Cukrařina
Fantastický a tradiční italský desert. Tiramisu lze přeložit jako „Zvedni mě“ to znamená, že by i samotný desert měl být nadýchaný a chuťově plný.
více...
Jihočeský dort ve stylu selského baroka
14.01.2007, rubrika: Cukrařina
Výstavní stánek Jihočeského kraje při populárním veletrhu GO a Region Tour 2007 na brněnském výstavišti, dozdobil dort velikosti lidské postavy, jehož prostřednictvím se Jihočeši rozhodli spolupropagovat svůj malebně romantický region.
více...
Jak si rychle vyrobit domácí betlém
20.12.2006, rubrika: Cukrařina
Malý betlém na vánoční stůl lze vyrobit bez jakýchkoliv řemeslnických pomůcek a řezbářského náčiní. Postačí vám běžné kuchyňské vybavení a takzvané vizovické těsto, ze kterého zhotovíte potřebné figurky.
více...
PONOŘME SE DO ČOKOLÁDY II.
09.11.2006, rubrika: Cukrařina
Je dvouplášťová nádoba pro temperaci čokolády buď ve vodní lázni či horkém vzduchu, s termostatem. Lepší tempírky jsou vybaveny přídavným či vestavěným míchacím zařízením.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |