Reklama |
Archiv zpráv
Meruňkové polevy
17.08.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Meruňková poleva sestává z cukru, vody, citronové šťávy a meruňkového džemu. K této směsi přidáme přes síto protlačenou Do 80 ml vody přidáme 120 g cukru s dochucením citronové šťávy a přivedeme do varu
více...
Smetanové bonbony
14.08.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Základem pro vlastní výrobu čokoládových bonbonů bývá často ganache (čti ganáš). Jedná se o směs smetany a čokolády, kdy vzájemný poměr obou surovin mívá různé složení a řídí se účelem jeho použití.
více...
Když je čokoláda prací
10.08.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Švýcaři údajně spořádají ročně se svými 11,9 kg na osobu nejvíce čokolády na světě, za nimi následují Němci s 10,1 kg.
Američané se v konzumaci čokolády opožďují s 4,9 kg a Japonci uzavírají se svými 2,2 kg snědené čokolády za rok. více...
Kuchařské a cukrářské spolky
08.08.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kuchařství je řemeslo, které se neustále rozvíjí. Je ve své vrcholné formě uměním, je součástí kultury společnosti a ovlivňuje i život rodiny. Nahlédněme trochu do jeho zajímavé historie a současnosti.
více...
Skalický trdelník
03.08.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Trdelník svůj název obdržel od válečku- trdlice na něhož se navinuje těsto, a který vešel ve známost pod zlidovělým označením trdlo.
Skalický trdelník obdržel jako první slovenský výrobek ochrannou známku Evropské unie více...
Odpalované těsto
31.07.2020, rubrika: Recepty
Karamel: 200g cukru, 200ml šlehačky. Za stálého míchání rozpustíme cukr, Až má zlato-hnědou barvu, tak za stálého míchání pomalu vlijeme horkou smetanu a necháme ještě, za stálého míchání, pár minut zredukovat.
více...
Zakladní cheesecake - New York style
27.07.2020, rubrika: Recepty
Cream cheese, cukr, mouku a extrakt smíchejte do hladka, postupně přidávejte jedno po druhém vejce, stále míchejte /pomalu v mixeru/, nakonec přimíchejte zak. smetanu.
Nalijte směs na upečenou krustu. více...
Americké sušenky
24.07.2020, rubrika: Recepty
Důležité jsou také hmotnostní nuance: příliš mnoho mouky způsobuje drobivou konzistenci sušenek. Nedostatek mouky může znamenat, že těsto se v troubě rozteče dotenka. Pokud jde o cukr, rozhodně nezkoušejte krystal, pro tenhle recept.
více...
Ženy a čokoláda
20.07.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
300 žen bylo podrobeno testům, kdy jim byly promítnuty snímky různých potravin. Ze všeho nejvíce zareagovaly účastnice testu na obraz čokolády, kdy se jim ve tváři objevil výraz maximální spokojenosti podpořený širokým úsměvem a září očí.
více...
Punčový dort
17.07.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zvyšným sirupom rovnomerne polejem len namočené pásy. Tie suché sa napijú sirupu od tých namočených a malo by vzniknúť mramorovanie. Natriem zvyšným džemom a dám tretí piškotový korpus.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |