Reklama |
Archiv zpráv
Pozvánka na Salimu 2004
28.02.2004, rubrika: Akce a soutěže
Opět se přiblížila Salima, nejvýznamnější potravinářský veletrh v ČR. Přinášíme stručnou pozvánku na tuto akci a krátké shrnutí, co od veletrhu můžete čekat. Pro ty, kdo se na Salimu vypraví osobně, uvádíme také informace o dopravě a vstupném.
více...
Gastro junior Brno 2004
27.02.2004, rubrika: Akce a soutěže
Mimořádně letos nebudou finále soutěže předcházet regionální kola, ale zúčastní se jej žáci těch škol, které v předcházejících 9.ročnících dosáhly nejvyššího bodového ocenění a umístění.
více...
Nestlé Česko s.r.o. prodá své pozemky v Modřanech společnosti SEKYRA Group.
24.02.2004, rubrika: Business
Dne 17. února 2004 podepsaly společnosti Nestlé Česko s.r.o. a SEKYRA Group smlouvu, na jejímž základě Nestlé prodá svůj rozsáhlý průmyslový areál na břehu Vltavy v městské části Praha 12.
více...
Odborná praxe,zkušenosti v cukrařině - diskuse
23.02.2004, rubrika: Tipy a triky
Je možné přihlásit svou pracovnici na nějaký kurz - seminář-přednášky, kde by získala odbornou praxi, zkušennousti, tipy a fígle pro přípravu hezkých moučníků a chutných sladkých pokrmů ?
více...
Koláče
20.02.2004, rubrika: Recepty
XV. a XI. století se zabývali pečením koláčů i velcí státníci a za vlády Jindřicha IV. vynalezl guvernér Paříže „Tort mošusový“ a známý kardinál i státník Richelieu.
více...
Quo vadis cukrařino?
19.02.2004, rubrika: Business
Například na téma živočišné a rostlinné šlehačky jsme měli možnost vést opakované diskuse. A není v budoucnu vyloučeno, že bruselská direktiva nám naše chutě upraví.
více...
KOKOS
18.02.2004, rubrika: Suroviny
Plody, neboli kokosové ořechy kulovitého nebo oválného tvaru, poskytují užitek jednak v původním stavu jako ovoce, které se dále zpracovává na kokosový olej, strouhaný kokos, poonac tj. pokrutiny zbylé po extrakci palmového oleje.
více...
Festival National Des Croquembouche 2004
17.02.2004, rubrika: Akce a soutěže
minulý týden proběhla v Paříži národní soutěž cukrářů v ryze francouzské disciplíně Croquembouche. Jedná se o slavnostní prezentaci profiterolků z odpalovaného těsta, spojovaných karamelem do uměleckých objektů.
více...
Medovník - recept
16.02.2004, rubrika: Recepty
Vrchní vrstva je posypaná vrstvou čehosi dobrého. Tímto jsem si jista, že jsem přišla na to, z čeho se tato směs skládá.
více...
Svatba v den valentýnského setkání
13.02.2004, rubrika: Cukrářská poezie
Již uplynulá je to doba roku, kdy on uzřel chůzi její laní, a jeho srdce bušíc v lásce toku, svým tepem lásky odňalo mu spaní, - to čtrnáctý únor byl, den Valentýna. -
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |