Reklama |
Archiv zpráv
Mistrovské čokoládové variace
26.01.2004, rubrika: Suroviny
Pokud se vám už opět po vánočním běsnění zastesklo po něčem sladkém, máme pro vás tentokrát něco opravdu exkluzívního, i když jde jenom o "obyčejnou" čokoládu.
více...
Kavárny od května podraží
22.01.2004, rubrika: Business
Češi si nevyjednali výjimku, a tak budou muset přesunout jídlo a pití v restauracích do vyšší sazby DPH. Každá návštěva restaurace, baru či kavárny se od prvního května výrazně prodraží.
více...
Vláda jež handluje s osudy, hodna je pout ostudy
22.01.2004, rubrika: Cukrářská poezie
Vláda nedokázala - a jak sama přiznala, ani nechtěla- vyjednat sníženou sazbu DPH pro restaurační provozy, s tím výrokem, že pro ni nejsou prioritní. Bez mrknutí oka však prioritně nechala tyto provozy drtit předpisy EU.
více...
Ozdobné dortové dekorace
21.01.2004, rubrika: Vzdělávejte se
Dekorace ztělesňuje a vybavuje dort. Od jeho estetického vybavení závisí jeho prodejnost a vkusně zpracovaná dekorace určuje i cenu výrobku.
více...
Máslové karamelky - "FUDGE"
20.01.2004, rubrika: Recepty
Mléko, kondenzované mléko a máslo přivedeme k varu. Cukr krupici po částech tavíme na světlý karamel a do něj opatrně vlijeme pomalu horké mléko (POZOR na možné opaření!!! Je lepší použít větší nádobu).
více...
Třešňový dort
19.01.2004, rubrika: Recepty
Dort na povrchu zdobený koktejlovou třešní a čokoládovým lístkem, které jsou vloženy na pusince šlehačky.
více...
Bernská definice čokolády a kakaa
15.01.2004, rubrika: Suroviny
Import čokolády a kakaa do Evropy probíhal ve zjednodušené formě již za Kryštofa Kolumba, ale v té době neuměl kakaový produkt nikdo zpracovat a tak upadl do zapomenutí.
více...
Jak je to s tím cukrářským kumštem?
14.01.2004, rubrika: Cukrařina
Položená otázka již sama o sobě zabírá takové prostorové spektrum, že může zaplnit obšírný námětový prostor dizertační práce.
více...
Je cukrářství umělecký obor?
13.01.2004, rubrika: Cukrařina
Častokráte se o cukrářině říká, že je uměleckým řemeslem. Většina cukrářů se k tomuto výroku ráda přidává, neboť zvyšuje jeho prestiž a tím i pomyslnou hodnotu samého tvůrce. Zkusme se ale nyní na tuto problematiku podívat z jiného úhlu.
více...
Schwarcwaldský višňový dort
09.01.2004, rubrika: Recepty
Pokud se ale jedná o čerstvě upečený dort, tak Vám mohu poradit ho dát den před podáváním do lednice bez ozdobení, což mu udělá jedině dobře, a ozdobit ho druhý den krátce před podáváním.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |