Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Mistrovské čokoládové variace 26.01.2004, rubrika: Suroviny Pokud se vám už opět po vánočním běsnění zastesklo po něčem sladkém, máme pro vás tentokrát něco opravdu exkluzívního, i když jde jenom o "obyčejnou" čokoládu. více...


Kavárny od května podraží 22.01.2004, rubrika: Business Češi si nevyjednali výjimku, a tak budou muset přesunout jídlo a pití v restauracích do vyšší sazby DPH. Každá návštěva restaurace, baru či kavárny se od prvního května výrazně prodraží. více...


Vláda jež handluje s osudy, hodna je pout ostudy 22.01.2004, rubrika: Cukrářská poezie Vláda nedokázala - a jak sama přiznala, ani nechtěla- vyjednat sníženou sazbu DPH pro restaurační provozy, s tím výrokem, že pro ni nejsou prioritní. Bez mrknutí oka však prioritně nechala tyto provozy drtit předpisy EU. více...


Ozdobné dortové dekorace 21.01.2004, rubrika: Vzdělávejte se Dekorace ztělesňuje a vybavuje dort. Od jeho estetického vybavení závisí jeho prodejnost a vkusně zpracovaná dekorace určuje i cenu výrobku. více...


Máslové karamelky - "FUDGE" 20.01.2004, rubrika: Recepty Mléko, kondenzované mléko a máslo přivedeme k varu. Cukr krupici po částech tavíme na světlý karamel a do něj opatrně vlijeme pomalu horké mléko (POZOR na možné opaření!!! Je lepší použít větší nádobu). více...


Třešňový dort 19.01.2004, rubrika: Recepty Dort na povrchu zdobený koktejlovou třešní a čokoládovým lístkem, které jsou vloženy na pusince šlehačky. více...


Bernská definice čokolády a kakaa 15.01.2004, rubrika: Suroviny Import čokolády a kakaa do Evropy probíhal ve zjednodušené formě již za Kryštofa Kolumba, ale v té době neuměl kakaový produkt nikdo zpracovat a tak upadl do zapomenutí. více...


Jak je to s tím cukrářským kumštem? 14.01.2004, rubrika: Cukrařina Položená otázka již sama o sobě zabírá takové prostorové spektrum, že může zaplnit obšírný námětový prostor dizertační práce. více...


Je cukrářství umělecký obor? 13.01.2004, rubrika: Cukrařina Častokráte se o cukrářině říká, že je uměleckým řemeslem. Většina cukrářů se k tomuto výroku ráda přidává, neboť zvyšuje jeho prestiž a tím i pomyslnou hodnotu samého tvůrce. Zkusme se ale nyní na tuto problematiku podívat z jiného úhlu. více...


Schwarcwaldský višňový dort 09.01.2004, rubrika: Recepty Pokud se ale jedná o čerstvě upečený dort, tak Vám mohu poradit ho dát den před podáváním do lednice bez ozdobení, což mu udělá jedině dobře, a ozdobit ho druhý den krátce před podáváním. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.