Reklama
|
Archiv zpráv
Med z turecka
15.07.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Ideální doba míchání při výrobě většího množství je kolem tří hodin, kdy necháme teplotu poklesnout až do stavu výraznějšího ochlazení, můžeme přidávat dopředu opražené a nasekané lískové ořechy
více...
Zkuste kávu takto
13.07.2020 , rubrika: Káva
Bosenský způsob - Do džezvy o obsahu 10 cl vložíme kostku cukru, doplníme do tří čtvrtin čerstvou studenou vodou a obsah konvičky uvedeme do varu. Poté odstavíme, přidáme 7 g jemně umleté kávy, promícháme lžičkou a přivedeme opatrně k varu.
více...
Jablečný dezert sira Ramsaye
10.07.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
"Tento dezert je mnou upravená obměna oblíbeného anglického dezertu známého pod názvem Eve´s pudding," říká Gordon Ramsay. "Pro zlepšení chuti nechávám jablka s cukrem a máslem zkaramelizovat.
více...
Historie zmrzliny
08.07.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Výrobu zmrzliny pravděpodobně umožnil vynález muže jménem Blasius Villafranca z Říma. V roce 1550 přišel na to, že je možné dosáhnout bodu mrazu, když se ke sněhu přidá ledek nebo sůl. Díky tomu se mu povedlo vyrobit zmraženou krémovou směs
více...
Recepty v malém
05.07.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vše zpracujeme v těsto, rozválíme na celofán posypaný moučkovým cukrem, potřeme krémem a pomocí celofánu stočíme (je nutné, aby byl uložen v chladu). Pokud by z piškotů vzniklo příliš tuhé těsto, přidáme více černé kávy.
více...
Dunajské vlny
03.07.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Máslo utřeme s cukrem a pak po lžících přidáváme pudink a třeme dohladka. Hotový krém necháme v chladu ztuhnout. Prochladlou placku potřeme krémem a na povrchu vytvoříme vidličkou ozdobné vlnky. Můžeme posypat strouhanou čokoládou.
více...
Zmrzlinář
26.06.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Svět bez zmrzliny by byl smutný. Když máte hlad, jdete do restaurace a tam vám to buď chutná, nebo se mračíte, protože jídlo nestojí za nic. Ale zmrzlina, to je prostě produkt pro radost.
více...
Fruktóza a pečení
22.06.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Fruktóza je přírodní monosacharid běžně se vyskytující ve zralém a různém množství a proto je označována jako ovocný cukr. Je vhodná k výrobě výrobků pro diabetiky které mohou tito konzumovat v rámci diety určené lékařem.
více...
|
Dnes je středa středa 2. dubna 2025
svátek slaví Erika, zítra Richard
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|