Reklama |
Med z tureckaTurecký med sestává zhruba z 80 procent cukru. Zahřívá se ve směsi voda a glukózový sirup na 140 °C až do jantarové barvy a tažné podoby. Pokud by se produkt zpracovával při teplotě o 10°C vyšší, začalo by docházet ke karamelizaci a její příchuti, což by nebylo v tomto případě žádoucí. Spojení vody s glukózovým sirupem usnadňuje rozpouštění cukru a zamezuje především zpětné krystalizaci po zahřátí. To je přednost této vazby ve výrobním procesu, protože jinak by došlo k nadměrnému ztvrdnutí a turecký med by nebyl poživatelný. Jakmile hmota trochu zchladne, ale nachází se stále v tekutém stavu, vmíchá se do ní bílkový sníh z pasterovaných bílků. Tomuto kroku musí předcházet zmíněné zchlazení, protože jinak by hrozilo nebezpečí spálení bílkového sněhu. Bílkový sníh působí v tomto případě jako spojovací prostředek a zajišťuje bílou barvu tureckého medu. Suroviny Variace dalšího použití přísad: ovesné vločky, dýňová jádra, sezamová zrníčka, slunečnicová zrníčka Příprava
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je pátek pátek 27. prosince 2024
svátek slaví Žaneta, zítra Bohumila Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |