Reklama |
Archiv zpráv
Jak čokoláda obletěla svět
14.08.2003, rubrika: Suroviny
Kakao bylo nedílnou součástí májských rituálů. Aztékové ho přisladili medem a dochutili vanilkou - vidíte, dodnes se výroba kakaa prakticky nezměnila, jen jeho využití je mnohem širší...
více...
Oslavy svatého Vavřince 2003
13.08.2003, rubrika: Akce a soutěže
Tradiční oslavě patrona kuchařů a cukrářů - ale i dalších profesí - je vyhražen srpnový víkendový den v blízkosti Vavřincova svátku.
více...
Vavřinec
11.08.2003, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vavřinec - latinsky Laurencius, kdy laura znamená vavřín - má svátek 10. srpna a je patronem kuchařů, cukrářů, pivovarníků, hasičů a studentů. Vavřinec je též i partronem ohně.
více...
Poradna: Tvorba jídelních lístků
05.08.2003, rubrika: Tipy a triky
Co jídelní lístky ve Vašich kavárnách? Jsou zpracovaný na dobré úrovni? Že nevíte jak nato, nebo nevíte co se dá zlepšovat? V naší poradně na téma “Tvorba jídelních lístků“ to pravě vře - dozvíte se detailní postupy!
více...
OSLAVY SV. VAVŘINCE 2003 + časový harmonogram
05.08.2003, rubrika: Akce a soutěže
AKC ČR pořádá v rámci 100. oslav kuchařských oslav v českých zemích společně s firmou Incheba Praha. Motto: "Přijďte, prezentujte se, bavte se, jezte, pijte, užívejte si!"
více...
Zamrzlé království
30.07.2003, rubrika: Cukrařina
Dort z polárky, dárek nad dárky - slogan, který se vryl pod kůži natolik, že téměř polovina zákazníků v obchodě stále sahá po polárkovém dortu. Jeho popularita se stala noční můrou prakticky všech tuzemských výrobců.
více...
Barbora Škorpilová: Musíte lidem nabídnout zvláštní pocity
28.07.2003, rubrika: Osobnosti
Od roku 1996, kdy Barbora Škorpilová založila společně s Janem Nedvědem ateliér Mimolimit. Skoro polovinu jejich zakázektvoří návrhy interiérů restaurací a kaváren. (Nové projekty - Café Emporio a Café Nubo )
více...
Nízkokalorické angreštové mandlové řezy
23.07.2003, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V míse smícháme mouku a sušené droždí. Přimícháme 100 g cukru, sůl, mléko a 75 g tekutého másla. Vypracujeme hladké vláčné těsto.
více...
Úspěch voní po čokoládě
17.07.2003, rubrika: Suroviny
Hans Geller má práci, o které se může mnohým jen snít. Je placen za to, že si pochutnává na švýcarské čokoládě. Geller se už 40 let "živí" čokoládou - ochutnává tyčinky, kuličky, bonbóny a jiné laskominky, které sjíždí z výrobních pásů čokoládoven.
více...
JUNIOR CARVING CUP
15.07.2003, rubrika: Akce a soutěže
Moravská město Třebíč bylo svědkem prvé české samostatné juniorské soutěže v carvingu, podržíme-li se světového názvu pro řezbářství, kdy se pod ostřím čepele nože a dalších řezných pomůcek rodí jedlá krása specifických tvarů, barev a kombinací.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |