Reklama |
Nízkokalorické angreštové mandlové řezy400 g hladké nebo polohrubé mouky 1 balení sušeného droždí 175 g cukru špetka soli 2 vejce 100 ml mléka 150 g másla po 500 g zeleného a červeného angreštu 50 g kostkového cukru 100 g mandlových lupínků POSTUP PŘÍPRAVY: V míse smícháme mouku a sušené droždí. Přimícháme 100 g cukru, sůl, mléko a 75 g tekutého másla. Vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté je dáme na teplé místo na 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200 °C. Angrešt očistíme, omyjeme a dáme okapat. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále plát a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení. Utvoříme zvýšené okraje koláče. Na koláč rozdělíme angrešt a posypeme ho nahrubo drceným kostkovým cukrem. Zbývající drcený cukr smícháme s mandlovými lupínky a koláč znovu posypeme. Rozpustíme 75 g másla a koláč stejnoměrně pokapeme. Pečeme zhruba 30 min.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |