Reklama |
Archiv zpráv
Klimatizace je v dnešní době věc nezbytná
15.05.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Klimatizace je nejen výhodná - v mnoha případech je naprosto nepostradatelná. Je to něco, co nám vychladí vzduch a připraví optimální pracovní podmínky, ale také příjemné prostředí hostům v našich provozovnách.
více...
Skladování čokolády a kakaa
13.05.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Uloží-li se čokoláda na vlhkém místě, rozpouští se v ní obsažený cukr a usazuje se na povrchu, čímž dodává zboží plesnivého vzhledu. Pokud je čokoláda vystavena slunci. Ztrácí tak barvu, dostává šedý vzhled, stává se porézní a má zvětralou chuť.
více...
Pěna Surprise
11.05.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Směs na kokosovou pěnu Nestlé vyšleháme se studeným mlékem do husté pěny. Na dno pohárů položíme krájené broskve. Cukrářským sáčkem s velkou trubičkou nastříkáme ušlehanou pěnu. Pohár ozdobíme ovocem a jahodovou omáčkou.
více...
Snížení ceny certifikačního poplatku Czech Specials
08.05.2020, rubrika: Akce a soutěže
Czech Tourism a Asociace kuchařů a cukrářů tímto snížením chce pobídnout všechny restaurace vyhlášené specialitami české a regionální kuchyně v tradičním či moderním pojetí, k zapojení tohoto projektu.
více...
Zmrzlina podomácku
06.05.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Druhý den směs bude velice hustá. Zamícháme směsa a vložíme do zmrlinového strojku . Nemáme-li strojek, pak směs našlehat elektrickým šlehačem a vložit do mražáku. Během mražení ji může ještě jednou našlehat a přidat do ní mandle.
více...
Cukrářská dominanta v kuchařském týmu
04.05.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vliv cukrářského exponátu při kuchařských soutěžích vždy hrál velmi významnou roli, a ten kdo si byl jeho významného vlivu vědom a tento poznatek uměl převést do praxe, zpravidla jej zúročoval dobrým výsledkem.
více...
Čokoládový mousse s višňovým dipem
01.05.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zkaramelizujte zbývající cukr, přidejte višně i višňovou štávu. Přidejte koření (skořici a badyán) a povařte na mírném ohni asi 15 minut.
více...
Poleva z meruněk
29.04.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Meruňková poleva nemá zcela pevnou konzistenci a lze ji zpracovávat v teplém stavu. Není proto vhodná pro dezerty, které jsou konzumovány za vyšší teploty. V takovém případě je vhodnější použití jiných druhů polev.
více...
Amaretto hrušky na kokosové pusince
27.04.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Omáčku si připravíme tak, že si čokoládu rozlámeme na menší kousky a zalijeme ji horkou šlehačkou (cca 90 °C) – mícháním vznikne lahodná čokoládová omáčka.
více...
Jak se chová uskladněné ovoce
24.04.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Když koupíte nazelenalé švestky a necháte dojít na misce, krásně zmodrají a změknou, ale na koláči je budete muset dosladit. Bez tohoto to prostě nepůjde.
více...
|
Dnes je úterý úterý 28. ledna 2025
svátek slaví Otýlie, zítra Zdislava Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |