Ingredience
200g Lindt čokoláda na vaření
nebo Excellence 70%
5 vajec
Špetka soli
150 g cukru
2 lžíce rumu
125 g šlehačka
2-3 lžíce třešní
400ml višňové šťávy
Semena z 1 vanilkového lusku
1 celá skořice
3kusy badyánu
1 čajová lžička kukuřičného škrobu rozpuštěného v malém množství studené vody
Šťáva z půlky citronu
200 g višní
4-5 lžíce strouhané čokolády z řady Lindt Excellence na ozdobu
Postup
• Nalámejte čokoládu na malé kousky a rozpusťe ji ve vodní lázni.
• Oddělte žloutky od bílků.
• Přidejte špetku soli do bílků a ušlehejte do tuha. V průběhu šlehání postupně přidávejte 100 g
• Do žloutků přidejte semínka z vanilkového lusku, dále rum a metličkou je vyšlehejte do pěny.
cukru.
• Do vzniklé pěny vmíchejte rozpuštěnou čokoládu, dále šlehačku a ztuhlé bílky.
• Čokoládovou pěnu dejte do misky, zarovnejte ji, aby byla na povrchu hladká a nechte v
ledničce zakryté po dobu 3 hodin.
• Zkaramelizujte zbývající cukr, přidejte višně i višňovou štávu. Přidejte koření (skořici a badyán)
a povařte na mírném ohni asi 15 minut.
• Do višnové omáčky/polévky přidejte rozpuštěný kukuřičný škrob a vzniklou směs přelijte přez
síto. Dle chuti přidejte štávu z citrónu.
• Do hlubokých talířů vložte třešně, nalijte višňovou omáčku/polévku a do středu umístěte
• Ozdobte hoblinami nastrouhané čokolády kopeček čokoládové pěny.