Reklama |
Archiv zpráv
Jak se vystihuje teplota u čokoládové polevy
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Čokoláda kterou chceme máčet některé druhy bonbonů,prtalinek,nebo potahovat různé druhy cukrářského zboží,nazývá se čokoládová poleva(máčecí hmota,couverture,tunkmasse).
více...
Věšák na trubičky
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Upravovací a zdobící trubičky se často pro nepořádek ztrácejí. Máme-li je uschovány ve skříni, je hledání potřebného druhu obtížné.
více...
Zkouška nepatrně nakyslé smetany
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Mnohý cukrář zajisté přišel do rozpaků, když mu zkyslo větší množství smetany a nedalo se přesně zjistit, zda smetana již byla nakyslá když ji obdržel od dodavatele.
více...
Ztužování máslových krémů v případě řídnutí
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Tomuto problému zamezíme, když přidáme malé množství přísady želatiny s čistým cukrem nebo
více...
Máslové krémy, obzvláště hladké a jemné
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Základní krém k máslovým krémům se někdy potahuje slabším nebo silnějším škraloupem, příliš ztuhne a často se stává, že
více...
Máslový krém jednoduchý
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Dobrý, ke všem účelům upotřebitelný a trvanlivý, máslový krém (na plnění a zdobení) pořídíme bez mléka a žloutků následovně:
více...
Aby bábovky a dortoviny držely delší dobu vláčnost
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Dobrý a zaručený prostředek k udržení vláčnosti dortoviny je ten, když se do hmoty při šlehání přidá trochu rozpuštěného hroznového cukru. Stačí pouze část,
více...
Rychlé sušení ozdobovacích sáčků
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Tento proces můžeme urychlit, když sáček vycpeme zmačkaným papírem a vložíme do trouby. Za chvíli jej můžeme opět použít.
více...
Větší trvanlivost kartáčů na nádobí
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Kartáče nám vydrží delší dobu dbáme-li následujících pokynů. Po upotřebení nepokládáme kartáče nikdy na ...
více...
Lesk na francouzské mandlové pečivo "Petit foures"
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Chceme-li docílit pěkného a stálého lesku u mandlového čajového pečiva "Petit foures", potřeme je ihned po upečení arabskou gumou, do které
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |