Reklama |
Káva
Segafredo
05.03.2004, rubrika: Káva
Kávový mok je v moderním světě jeho nezbytným doplňkem a spotřeba kávy má vzrůstající úroveň. Úměrně tomu vznikaly i rozmanité značky zpracovatelů káv k níž též patří Italská firma Segafredo, která je pravidelným účastníkem veletrhů Salima.
více...
Jak má být káva teplá
09.06.2003, rubrika: Káva
Optimální teplota kávy je kolem 50 °C. Pod 40 °C a obzvláště pod 37 °C, což je teplota lidského těla, se nám zdá káva studená a nechutná nám.
více...
Kde se začala požívat káva
19.05.2003, rubrika: Káva
Pravlastí kávovníku arabského je Afrika a to jižní Etiopie - dříve Habeš -, kde se též začalo praktikovat pití černé kávy. Od Habešanů převzali kávovník Arabové a Peršané.
více...
Začínejte až druhým šálkem
14.05.2003, rubrika: Káva
Značné riziko pro některé lidi představuje první ranní šálek kávy. Evropské sdružení kardiologů publikovalo výsledky výzkumu řeckých vědců, v nichž se hovoří o tom, že obvyklý probouzecí šálek ranního kafe znamená pro organismus významné zatížení.
více...
Ranní káva se prodraží
31.10.2002, rubrika: Káva
Cena kávy v minulých dvou týdnech výrazně rostla tažena nahoru nepříznivým, suchým počasím v Brazílii. Tato země je největším světovým producentem arabiky a kávy vůbec, zároveň i světovou jedničkou ve vývozu.
více...
Některé neznámé značky instantních káv jsou pouhou kávovinou
23.10.2002, rubrika: Káva
Česká zemědělská a potravinářská inspekce zopakovala kontrolu instantních káv, které byly v minulosti předmětem falšování. Jako instantní káva může být označen pouze takový výrobek, který neobsahuje žádné příměsi kávovinových náhrad.
více...
Mletí kávy
09.10.2002, rubrika: Káva
Káva se připravuje tak, že se horkou vodou zalijí pomletá. nebo chcete-li, rozdrcená kávová zrna. Tento fakt nikoho nepřekvapí, a proto ve většině domácností nalezneme mlýnek na "kafe".
více...
Kávovary - důležitý je správný výběr
30.09.2002, rubrika: Káva
Technika pro průmyslovou přípravu kávy se za poslední dvě desetiletí podstatně změnila. Dříve šlo zejména o přípravu horké vody a papírový filtr. Náklady na obsluhu a kontrolu byly velmi vysoké...
více...
Kousek té nejlepší kultury
19.09.2002, rubrika: Káva
Jak jen to zní nejokřídlenější moudrosloví v Rakousku? "Vídeňáci chodí do kaváren, protože zaprvé nejsou doma a zadruhé nejsou na čerstvém vzduchu." Není tedy divu, že pod pojmem kavárna se již dvě stě Iet rozumí většinou vídeňská kavárna.
více...
Káva s vůní koření
04.09.2002, rubrika: Káva
Káva s menším či větším množstvím mléka nebo s bohatou čepicí ze šlehačky je pro nás záležitostí naprosto běžnou, zvykli jsme si i na hustou pěnu cappuccina jemně poprášenou kakaovým práškem, o kávě s přídavkem různých druhů alkoholu ani nemluvě.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |