Cukrář.cz

Reklama



Káva


Segafredo 05.03.2004, rubrika: Káva Kávový mok je v moderním světě jeho nezbytným doplňkem a spotřeba kávy má vzrůstající úroveň. Úměrně tomu vznikaly i rozmanité značky zpracovatelů káv k níž též patří Italská firma Segafredo, která je pravidelným účastníkem veletrhů Salima. více...


Jak má být káva teplá 09.06.2003, rubrika: Káva Optimální teplota kávy je kolem 50 °C. Pod 40 °C a obzvláště pod 37 °C, což je teplota lidského těla, se nám zdá káva studená a nechutná nám. více...


Kde se začala požívat káva 19.05.2003, rubrika: Káva Pravlastí kávovníku arabského je Afrika a to jižní Etiopie - dříve Habeš -, kde se též začalo praktikovat pití černé kávy. Od Habešanů převzali kávovník Arabové a Peršané. více...


Začínejte až druhým šálkem 14.05.2003, rubrika: Káva Značné riziko pro některé lidi představuje první ranní šálek kávy. Evropské sdružení kardiologů publikovalo výsledky výzkumu řeckých vědců, v nichž se hovoří o tom, že obvyklý probouzecí šálek ranního kafe znamená pro organismus významné zatížení. více...


Ranní káva se prodraží 31.10.2002, rubrika: Káva Cena kávy v minulých dvou týdnech výrazně rostla tažena nahoru nepříznivým, suchým počasím v Brazílii. Tato země je největším světovým producentem arabiky a kávy vůbec, zároveň i světovou jedničkou ve vývozu. více...


Některé neznámé značky instantních káv jsou pouhou kávovinou 23.10.2002, rubrika: Káva Česká zemědělská a potravinářská inspekce zopakovala kontrolu instantních káv, které byly v minulosti předmětem falšování. Jako instantní káva může být označen pouze takový výrobek, který neobsahuje žádné příměsi kávovinových náhrad. více...


Mletí kávy 09.10.2002, rubrika: Káva Káva se připravuje tak, že se horkou vodou zalijí pomletá. nebo chcete-li, rozdrcená kávová zrna. Tento fakt nikoho nepřekvapí, a proto ve většině domácností nalezneme mlýnek na "kafe". více...


Kávovary - důležitý je správný výběr 30.09.2002, rubrika: Káva Technika pro průmyslovou přípravu kávy se za poslední dvě desetiletí podstatně změnila. Dříve šlo zejména o přípravu horké vody a papírový filtr. Náklady na obsluhu a kontrolu byly velmi vysoké... více...


Kousek té nejlepší kultury 19.09.2002, rubrika: Káva Jak jen to zní nejokřídlenější moudrosloví v Rakousku? "Vídeňáci chodí do kaváren, protože zaprvé nejsou doma a zadruhé nejsou na čerstvém vzduchu." Není tedy divu, že pod pojmem kavárna se již dvě stě Iet rozumí většinou vídeňská kavárna. více...


Káva s vůní koření 04.09.2002, rubrika: Káva Káva s menším či větším množstvím mléka nebo s bohatou čepicí ze šlehačky je pro nás záležitostí naprosto běžnou, zvykli jsme si i na hustou pěnu cappuccina jemně poprášenou kakaovým práškem, o kávě s přídavkem různých druhů alkoholu ani nemluvě. více...



<< předchozí   1 2 3 4      další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.