Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Pařížská šlehačka, pěna, gannache nebo mousse / 2. Pařížská šlehačka, pěna, gannache nebo mousse / 2. 27.09.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy V receptuře se nejedná o "pařížskou šlehačku" v pravém slova smyslu, je to již více ganache, než pařížská šlehačka, proto se v praxi při šlehání může přidat tekutá rostlinná šlehačka, nebo se sníží množství čokolády. více...


Pařížská šlehačka, pěna, gannache nebo mousse? /1. Pařížská šlehačka, pěna, gannache nebo mousse? /1. 25.09.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pařížská šlehačka se někdy zaměňuje za několik pojmů. Tato šlehačka má několik podob a rovněž i receptur, kdy pod tímto názvem nalezneme klasickou pařížskou šlehačku nebo čokoládový mousse (což je v překladu čokoládová pěna) více...


Sladové přípravky a jejich vliv na pečivo Sladové přípravky a jejich vliv na pečivo 23.09.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy V prvé řadě dodáváme kvasnicím v těstu živinu, aby mohly lépe kvasit, tj. více tvořit kysličníku uhličitého i podružných produktů kvašení a tím zvětšovat objem pečiva, jeho kyprost, dodat pečivu živost barvy a být i živinou . více...


Jahodové mraky Jahodové mraky 20.09.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Cukrářský dezert Jahodové mraky kombinuje nesladký korpus z pálené hmoty, vyrobený ze směsi Paloma, s lehkým šlehačkovým jahodovým krémem. Ten je připraven z měkkého tvarohu více...


Medovník je věčný i vděčný Medovník je věčný i vděčný 18.09.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Po částečném, vychladnutí přidáme 700g mouky (tady je háček v receptu není jaké, jen, že má být jakostní, já to udělala půl na půl hla+polo).Těsto pak přikryjeme a necháme hodinu odstát ne teplém místě. Po hodině z něj vytvoříme 7-8 kuliček. více...


Kokosová pěna s karamelem Kokosová pěna s karamelem 16.09.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z pěny vykrajujeme dvěma polévkovými lžícemi nočky, klademe na talíř, ozdobíme karamelovou smetanou a zbytkem toppingu. Nakonec ozdobíme lupínky pražených mandlí. Pěnu můžeme také připravit do pohárů nebo porcelánových misek. více...


Oplatky a hořické trubičky Oplatky a hořické trubičky 13.09.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Na přípravě těsta, potřebného k výrobě těchto trubiček záleží nejvíce. Recepty jsou různé. Do některých se přidává trochu medu nebo cukrového syrobu. Těchto přísad se však nesmí dávat příliš mnoho, protože trubičky potom vlhnou a nejsou chutné. více...


Kdo byl prvním cukrářem Kdo byl prvním cukrářem 11.09.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nejstarším známým cukrářem, který si postavil pomník z lidských chutí byl Julius Dragatus, člen znamenitého rodu římských Fabiů. Tento cukrář a pekař v Římě vynalezl r.177 př.K. cukroví, jemuž dal jméno Dragat více...


Hořka čokoláda prospívá zdraví Hořka čokoláda prospívá zdraví 09.09.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Hořká čokoláda může být podle nových poznatků zveřejněných v časopise Nature zdravější než čokoláda mléčná. Obsahuje totiž prospěšnější antioxidanty, tedy látky, které působí příznivě na srdce a cévy. více...


Triky s fondánovou hmotou Triky s fondánovou hmotou 07.09.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Fondán se používá především k polévání cukrářských výrobků, jako jsou věnečky, větrníky, punčové řezy a pod. Fondán se také uplatní jako náplň do bonbonů a trvanlivějších cukrářských výrobků (dezerty, salonky). více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.