Reklama |
Archiv zpráv
Mandle
05.04.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Požívání většího množství hořkých mandlí je škodlivé, neboť obsahují jedovaté látky. Mandle obsahují : 50% oleje, 25% bílkovin, 6% cukru, 5% minerálních látek a 3% gumy.
více...
Hotelové dezerty
03.04.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
14 dkg másla, 8 žloutků třít, z 8 bílků sníh, 8 dkg strouhané housky zamíchat a ve vymaštěném pekáči upéct. Když se dopéká, poleje se sladkým vínem (co vypije) a nechá se vysušit.
více...
Je čokoláda sladkou marihuanou?
01.04.2019, rubrika: Cukrařina
Tento objev okamžitě vyvolal nejen paniku u výrobců čokolády, kteří začali mít obavy, zda nebudou muset označovat své produkty varovnými nápisy, ale posloužil i jako argument v soudní síni.
více...
Hořické trubičky vítězí nad Ludvíkem XIV. i Napoleonem
29.03.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na přípravě těsta, potřebného k výrobě těchto trubiček záleží nejvíce. Recepty jsou různé. Do některých se přidává trochu medu nebo cukrového syrobu. Těchto přísad se však nesmí dávat příliš mnoho, protože trubičky potom vlhnou a nejsou chutné.
více...
Cukrářská artistika
27.03.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Ve vystoupení mladých kulinářských umělců z celé Itálie, kteří se utkali v souboji s názvem "Artistika" o nejlepší skulpturu z potravinářské suroviny.
více...
Cukrářské rady
25.03.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Smetana bývá někdy v počátečním stavu zkysnutí, aniž je to možné chutí zjistit. Abychom mohli zjistit, zda je smetana nezávadná, dáme do skleničky trochu našlehané smetany a polijeme ji trochou vinného lihu.
více...
Cukrem proti rakovině
22.03.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
To, že cukr má schopnost bránit tvoření metastáze, zjistil již před 15 lety imunobiolog Uhlenbruck. Jeho teorie podpořená dlouholetým výzkumem, vyvolala tenkrát v odborných kruzích velkou polemiku.
více...
Vznik obloženého chlebíčku
20.03.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Lord Sandwiches byl velký požitkář a též velkým hráčem a proseděl celé dny a noci u hracího stolu. Poněvadž od stolu nechtěl ani na okamžik odejít, zavolal pokaždé když měl hlad svého sluhu a pravil:"Přines kus chleba a vlož do něho kus rošty!
více...
Dominový efekt salmonely
17.03.2019, rubrika: Hygiena
Již nespočetněkrát byla řeč o tom, do jaké míry je cukrařina ještě cukrařinou, když se vyrábí v několika tisícových kusech za směnu a je transportována desítky i více kilometrů daleko ?
více...
Zmrzlina zimě navzdory / -2.
15.03.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zima a chlad jsou kromě toho nejlepšími přáteli každého barmana, led a mráz dodají říz každému nápoji. Při přípravě alkoholických či nealkoholických nápojů je výhodné používat i hlubokozmraženou zmrzlinu.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |