Reklama |
Archiv zpráv
Hrátky s ovocnými košíčky
13.04.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V sedmi různých variantách vyrábí i brownies. Vyhlášený je také její mrkvový dort nebo banánový bochník. Potrpí si na speciální objednávky - je schopná zajistit sladkou složku každé oslavy, napéct na přání jakoukoli myslitelnou dobrotu.
více...
Faktory ovlivňující šlehatelnost bílků
12.04.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Rychlost šlehání je velice důležitá - většinou se používá střední rychlost od 200 do 430 otáček za minutu. Při pomalé rychlosti dochází k nedostatečnému našlehání - výrobek je potom nízký.
více...
Pivní perník
10.04.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Guiness se dává do zmrzliny, do biskupského chlebíčku, do kakaové buchty, do vánočního pudingu (což je ta sladká aromatická kopule, co ani v nejmenším nepřipomíná český puding) nebo do banánové bábovky.
více...
Perník - aneb prý to bylo takhle ...?
07.04.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Lví podíl na docílení pěkného perníkového zboží má dobrá, správně pečící pec. Při výrobě každého pečiva má pec poslední slovo, které může znamenat úspěch či nezdar a to má vliv na kvalitu výrobku.
více...
William WRIGLEY - vynálezce žvýkací gumy
03.04.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Wrigley dosáhl toho, že žvýkání gumy se stalo posvátným rituálem Ameriky, který panoval jak ve školách, tak v dílnách, tak v budoárech nejskvělejších dam. Všude se žvýkalo "z dlouhé chvíle a pro zdraví"
více...
Velikonoční čas
30.03.2018, rubrika: Cukrářská poezie
Velikonoční čas, tvořen ze tří dnů,
kdy prvý je černí zbarvený, a člověk svých světlých byl zbaven snů, kdy Ježíše octl´ se na kříži zmučený. více...
Velikonoční mrkvový řez
29.03.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Upečenou hmotu převrácením plechu vyklepneme, stáhneme papír, hmotu obrátíme a dopečeme.
Po vychladnutí potřeme meruňkovou marmeládou a naneseme marcipánovou vrstvu více...
Velikonoční beránek
28.03.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Velikonoční beránek je další nezbytnou ozdobou velikonoční cukrářské přípravy.
I zde existuje mnoho variant od surovinového základu po beránčí dekoraci. více...
Pečeme velikonočně
23.03.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Pak přidáme mouku (2 lžíce mouky dáme stranou) střídavě s rozehřátým prochladlým tukem. Nakonec vmícháme nasekané ovoce, čokoládu a oříšky.
více...
Berlínské velikonoční vejce
21.03.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Koblihové těsto bez odležení (1200 g ) hned zpracováváme do tvaru vejce. Necháme nakynout po dobu 15 minut. Vejce tlakem vytvarujeme a necháme déle odležet. Po době ¾ kynutí necháme 10 minut odležet.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |