Reklama |
Archiv zpráv
GRAND PRIX čokoládového umění ve Vídni
09.06.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V soutěži bylo použito více než 600 kg bílé a tmavé čokolády, která byla zpracovávána rukami čokoládových tvůrců po dobu kolem 20 000 hodin na monumentech, tyčících se mnohdy do výše přes 2 metry.
více...
Je cukrařina uměním?
07.06.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Neudělat dobře špičku, je definicí nešikovnosti, ale zhotovení marcipánového zvířátka, mající veškeré atributy svého originálu a jež dokáže vyvolat na tváři výraz obdivu, již nezvládne každá cukrářka.
více...
Jablečný dort z Thurgau
05.06.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Do tuha vyšleháme zbylé bílky. Mouku a bílky střídavě po částech přidáváme do žloutkové hmoty.
Vzniklé těsto vložíme do formy a zarovnáme do hladka. Jablka nakrájíme a vložíme na těsto a posypeme cukrem. více...
Moravský pohár před 12 roky - zpětné ohlédnutí
02.06.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V praktické školní výuce používáme takové suroviny a následně výrobky nezatěžující organismus, ať se jedná o karcinogenní látky či některé druhy dalších látek se zápornou působností na zdraví člověka.
více...
Mistr čokolády Dominique Persoone
31.05.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čokoládová pralinka se dá vyrobit prakticky s jakoukoliv příchutí, jen je důležité přesně vyvážit chutě a při práci s čokoládou nespěchat,“ říká Dominique Persoone, znalec a milovník čokolády z Brug.
více...
Fotografický dortový dokument
29.05.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Fotografie je reklama toho, co je možné si u firmy pořídit. Špatně nafocený exponát dokáže cukrářský výrobek hodně poškodit. Proto je nutné věnovat fotografování zvýšenou pozornost.zvýšenou pozornost.
více...
Mirka SLAVÍKOVÁ - cukrářský buldozer se zlatnickou radlicí - 6/6
27.05.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mirka svoji námětovou podobu dneška svým osobitým ztvárněním zasazuje do času budoucna. Při tvorbě s čokoládou používá sochařskou techniku a při karamelovém ztvárnění volí sklářský způsob tvorby.
více...
Mirka SLAVÍKOVÁ - cukrářský buldozer se zlatnickou radlicí - 5/6
24.05.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mirka sáhla po pokrevní skupině svého oboru, výrobě perníku. Evropský perník se výrazně odlišuje od technologie a tím i chuti perníku zhotovovaného v anglo-saských zemích, kde je znám pod názvem zázvorový chléb.
více...
Mirka SLAVÍKOVÁ - cukrářský buldozer se zlatnickou radlicí - 4/6
21.05.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Africká originální cukrařina se tak trochu blíží jemnému pekařství, s převahou zákusků typu buchet, koblih apod., namočené v růžovém fondánu a posypané barevným kokosem, s džemovou pomazánkou.
více...
Mirka SLAVÍKOVÁ - cukrářský buldozer se zlatnickou radlicí - 3/6
18.05.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Poslední rok pobytu na černém kontinentu byl ve znamení pevně držených otěží svého osudu a výsledkem bylo jmenování do funkce manažerky velké pekárny a cukrárny v luxusní čtvrti v Johanesburgu.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |